Alrik de Jong
Alrik de Jong Tweedehands auto's 22 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De beste familie-SUV van 2014 is nu een betaalbare occasion

Op zoek naar een goede familie-SUV als gezinsauto? Check dan eens de Honda CR-V uit 2014, die tien jaar geleden werd uitgeroepen tot de beste auto in zijn categorie en nu een betaalbare occasion is.

De subdivisie ‘Cars’ van US News voegt jaarlijks verschillende tests, onderzoeken, enquêtes van autobezitters en andere data samen om in verschillende categorieën de beste auto’s te benoemen. Doorgaans komen Japanners als winnaar uit de bus en dat zijn tien jaar later vaak dan nog goede auto’s. In 2014 kwam in de categorie ‘Beste Gezinsauto/Compacte Familie-SUV’ de Honda CR-V als winnaar uit de bus. De nieuwprijs van deze betaalbare occasion was tien jaar geleden 42.490 euro en daar is nu dus nog weinig van over.

De beste gezinsauto/compacte familie-SUV van 2014

De Honda CR-V nam het in 2014 op tegen Jeep Cherokee en Mazda CX-5, beide ook goede gezinsauto’s om naar te speuren als occasion. Maar we hebben nu even alleen oog voor de winnaar.

Op veiligheid scoorde de Honda CR-V in 2014 een 9,2 en op prijs-kwaliteit kreeg de familie-SUV een 9. Dat zijn rapportcijfers waarmee je kunt thuiskomen. Op performance scoorde de gezinsauto een 7,5 en het interieur kreeg een 8,1. Het algehele rapportcijfer onder auto-experts was een 8,8 en we kunnen dus spreken van cum laude. Verder werd de auto geroemd om zijn ruime cabine, grote laadruimte en standaard achteruitkijkcamera. Een nadeeltje is het energielabel E; met een gemiddeld verbruik van 1 liter op 13,3 kilometer is jouw aanstaande occasion niet heel zuinig.

Honda CR-V als betaalbare occasion

De beste compacte familie-SUV uit 2014 is nu in ieder geval een betrouwbare en betaalbare occasion. Uiteraard moet je per geval de geschiedenis van de auto opvragen. En als je zelf geen kenner bent, neem je een kenner mee voor een proefrit en het onderhandelen over de prijs.

Hoe dan ook, via Gaspedaal vind je een Honda CR-V uit 2014 al voor 13.950 euro. Wel staat in deze gezinsauto al 225.524 kilometer op de teller en moet hij opnieuw APK gekeurd. Een betere optie is wellicht een 2.0 AWD Elegance met 127.409 kilometer op de teller en een APK-keuring bij aflevering, die te koop staat voor 15.950 euro. Zo zijn er rond deze verkoopprijs nog veel meer te vinden in Nederland.

Volgens de occasion-test van ANWB is de Honda CR-V uit 2014 niet de populairste familie-SUV, maar wel een van de beste. Check ook deze beeldige Bentley, in verhouding ook een behoorlijk betaalbare occasion.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.