Pim Jansen
Pim Jansen Fitness 22 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Zoveel push-ups moet je in één uur kunnen voor een wereldrecord

We schrijven regelmatig over push-ups, omdat het een allesomvattende oefening is die je overal kunt doen, onafhankelijk van jouw fitnesslevel. Maar hoe vaak moet je per uur kunnen opdrukken om het wereldrecord te breken?

Aspiraties om in het Guinness Book of Records te staan met jouw kracht? Dan moet je als een bezetene gaan trainen en kom je sowieso in aanmerking voor het Korps Mariniers. Daarover later meer, eerst wereldroem vergaren.

Zoveel push-ups per uur voor een wereldrecord

Het wereldrecord opdrukken is nog vrij vers. Niet een marinier of Navy SEAL, maar een accountant uit het Australische Brisbane wist de wereld in april 2023 te verbazen. Lucas Helmke, zoals de toen 33-jarige krachtpatser heet, legde in één uur tijd 3.206 perfect uitgevoerde push-ups op de mat. Het record is inmiddels officieel erkend door Guinness World Records.

Berekenen we dit door, dan komen we op gemiddeld 53 push-ups per minuut. Dat betekent dat je een uur lang aan het opdrukken bent en bijna iedere seconde een volwaardige op-en-neer-beweging maakt. De Australiër brak hiermee het wereldrecord van landgenoot Daniel Scali uit april 2022. Helemaal gezond zal het niet zijn, wat voor dit aantal volgens onderzoek wel te zeggen valt.

Hoe verhoudt zich dit tot militairen die opdrukken?

Wees gerust, zo vaak hoef je lang niet te kunnen opdrukken als je ambities hebt als militair op welk vlak dan ook. Tipje van de sluier: om überhaupt in aanmerking te komen voor het Korps Mariniers moet je minimaal 30 push-ups in 2 minuten kunnen, al is dit slechts een deel van de fitheidstest.

Check ook hoeveel push-ups je moet kunnen volgens de militaire APFT-standaard of hoe vaak je moet kunnen opdrukken om bij de Secret Service te mogen werken als bijvoorbeeld beveiliger van de Amerikaanse president.

Hoeveel is goed voor je gezondheid?

Geen aspiraties bij het leger of in de beveiliging? Check hoe vaak een normale sterveling moet kunnen opdrukken per leeftijd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.