Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 9 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

2,03 meter lange basketbalster schrijft historie met Playboy-shoot

De Australische basketbalster Liz Cambage heeft geschiedenis geschreven met een shoot in Playboy. Ze is de langste beroemdheid ooit met een fotoshoot in het magazine. De langste playmate ooit was de 1,88 meter lange Cara Michelle Meschter.

Liz Cambage is een van de grote sterren in de WNBA, het vrouwelijke equivalent van de NBA. De 2,03 meter lange basketbalster speelt bij Las Vegas Aces en heeft een goede reden voor haar shoot in de Amerikaanse editie van Playboy.

Basketbalster Liz Cambage in Playboy

Voor de aloude Playboy-rubriek 20 Questions gaf de Australische basketbalster zich letterlijk en figuurlijk bloot. Met de shoot wil ze mensen vertellen dat ze niet onzeker hoeven te zijn over hun lichaam of seksualiteit. Ze vertelt daar in haar tienerjaren mee geworsteld te hebben.

In haar jeugd was Liz Cambage onzeker over haar lengte, maar daar heeft ze inmiddels mee afgerekend. De basketbalster heeft haar carrière eraan te danken en voelt zich naar eigen zeggen al jaren sexy. Met de shoot in Playboy rekent ze voorgoed af met haar verleden. “Ik vier mijn seksualiteit op deze manier. Ik ben een 2,03 meter lange heteroseksuele vrouw die graag seks heeft”, zegt ze op Instagram. Duidelijk. Swipe in de onderstaande Instagram-posts door de foto’s en bekijk de hele shoot en het interview hier.

Voor haar shoot in Playboy stond de basketbalster al model voor onder meer Skims, het ondergoedmerk van Kim Kardashian, en verscheidene andere merken en fotografen. Een compilatie van haar beste werk.

Paralympisch zwemster schreef ook al historie

De 2,03 meter lange basketbalster Liza Cambage is niet de eerste vrouwelijke sporter in 2020 die geschiedenis schrijft met een shoot in Playboy. Eind september was het paralympisch zwemster die met deze naaktshoot een taboe doorbrak en voor een primeur zorgde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.