Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 22 sep 2020

Paralympisch zwemster schrijft historie met naaktshoot in Playboy

Zwemster Elena Krawzow uit Duitsland is de eerste paralympische sporter die met een naaktshoot in Playboy verschijnt.

Elena Krawzow, een Duitse zwemster met Russische roots, heeft slechts 3 procent zicht. Ze lijdt aan de ziekte van Stargard, een erfelijke oogaandoening die op jonge leeftijd al afwijkingen in het centrale zicht veroorzaakt. Maar ze haalt alles uit het leven wat er uit te halen valt, ook naast haar sport. “Ja, het is echt waar, ik ben de eerste Paralympische sporter op een Playboy-cover.”

Paralympisch zwemster Elena Krawzow in Playboy

Ondanks dat ze de camera’s niet kon zien en het eindresultaat voor haar uit vage plaatjes bestaat, was de paralympische zwemster naar eigen zeggen behoorlijk gespannen. De naaktshoot is voor Elena Krawzow vooral een statement. “Met de foto’s wil ik een voorbeeld stellen voor meer tolerantie in de samenleving. Mensen met een handicap hoeven zich niet te verbergen. Diversiteit maakt deel uit van de samenleving en tolerantie brengt ons allemaal naar voren. Nou, hier ben ik, in Playboy”, zegt ze.

Ook de Playboy-shoot zelf was voor Elena Krawzow een hele beleving. “De twee dagen die ik op de fotoset heb mogen meemaken, waren geweldig. Ik heb altijd al een keer willen voelen hoe het is om een professioneel model te zijn. Ik heb er veel plezier aan beleefd”, blikt de paralympisch zwemster terug.

‘Prachtige naaktshoot’

Waar de Amerikaanse Playboy begin dit jaar weer is teruggevallen op naakt, is de Duitse editie altijd bij de traditie gebleven. Elena Krawzow moest zich dus opmaken voor een naaktshoot. “Er zijn veel prachtige esthetische foto’s gemaakt. Je bent van harte welkom om het blad online of in de kiosk te kopen en het prachtige werk te zien”, roept de paralympiër haar volgers op Instagram toe.

Je kunt de Duitse Playboy met Elena Krawzow hier bestellen. Voor de online verse betaal je 5,99 euro en voor de papieren editie 6,99 euro. Meer foto’s bekijk je hier.

👀 Check hier de Playboy-shoot van Kylie Jenner!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Paralympisch zwemster schrijft historie met naaktshoot in Playboy
Sluiten