Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 14 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Subaru Impreza uit topfilm is nu betaalbare occasion in Nederland

De The Fast &a The Furious-filmreeks is uitgegroeid tot oppervlakkige actiefilms. Gelukkig konden autoliefhebbers hun hart ophalen toen in 2017 Baby Driver verscheen, waarin een bloedmooie Subaru Impreza WRX schittert. Die auto is nu te vinden als relatief goedkope occasion.

De film van Edgar Wright blijft volgens fanaten dichter bij de kern van autorijden. Geen overdreven stunts waarbij peperdure hypercars van het ene naar het andere flatgebouw springen, maar een betaalbare liefhebbersauto die op een spectaculaire, doch realistische wijze wordt bestuurd.

Subaru Impreza WRX in Baby Driver

Uiteraard is het niet hoofdrolspeler Ansel Elgort achter het stuur tijdens de verfijnde stunts, maar een vaardig coureur. Dat neemt niet weg dat alle stuurmanskunsten écht zijn uitgevoerd voor de film, zo ook de J-turn die feilloos overgaat in een vierwieldrift. Deze actie zie je in de video hieronder op 02:37. Doe dat maar eens na in je occasion.

Voor Baby Driver is een vijftal Subaru Impreza WRX-modellen gebruikt. Deze zijn voor de actiescènes wel onder handen genomen. Zo zijn de filmauto’s voorzien van de aandrijflijn uit de sterkere Impreza WRX STi-variant. Een van de vijf filmauto’s staat nu overigens in de garage bij Ansel Elgort zelf. Een leuk aandenken.

Betaalbare occasion

Laten we direct duidelijk zijn: er staat op dit moment niet een van de andere vier voertuigen te koop die je op het witte doek zag schitteren. Neen, we zijn op verkoopsite Gaspedaal.nl simpelweg op zoek gegaan naar eenzelfde model. Na aankoop van een occasion hoef je hem (mits je genoegen neemt met de WRX-aandrijflijn) enkel van een rood kleurtje te voorzien om je te wanen tot Baby Driver.

Baby Driver Subaru Impreza WRX Sti betaalbare occasion tweedehands auto
(Afbeelding: AutoTrack / Van der Boon Auto's Alphen)

De Subaru Impreza WRX vind je als occasion vanaf zo’n 15.000 euro. Je hebt dan een 230 pk sterke viercilinder boxermotor tot je beschikking. Een flinke smak geld, maar vergis je niet, veel andere Japanse autolegendes zijn nog veel prijziger. Denk aan de Toyota Supra, Nissan Skyline en Mitsubishi Lancer Evo. In dat opzicht is deze cultheld nog relatief betaalbaar.

Tweedehands auto’s uit The Fast & The Furious

Is een Subaru Impreza WRX-occasion uit Baby Driver toch niet helemaal je ding? Dan zul je je misschien toch moeten wenden tot de auto’s uit The Fast & The Furious. In de filmreeks kwamen talloze legendarische tunerauto’s aan bod zoals de Mazda RX-7 en Honda S2000, maar ook de zojuist genoemde Toyota Supra en Nissan Skyline. Eerder vertelde Manners je al hoeveel al deze filmauto’s nu kosten op de tweedehandsmarkt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.