Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 7 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Audi-rijders volgens onderzoek slechtste en meest asociale weggebruikers

Als je regelmatig in de auto zit, heb je vast wel eens gemerkt dat niet iedereen op de weg even vriendelijk is. Zeker in de spits is het enorm frustrerend hoeveel bestuurders zich misdragen, maar wie zijn het ergste? Vorige jaar werden BMW-rijders uitgeroepen tot meest egoïstische en asociale weggebruikers. Dit jaar is die twijfelachtige eer weggelegd voor een ander Duits merk: Audi.

Ze geven zelden toe dat een een ongeluk hun schuld was, staan het vaakste dubbel geparkeerd, zetten hun Audi regelmatig ergens neer waar het niet mag, schreeuwen tegen medeweggebruikers en zo zijn er nog 13 andere vergrijpen waar Audi-rijders zich het vaakste schuldig aan maken. Dat is de uitkomst van een Brits onderzoek gehouden door tweedehands autoverkoop website Van Monster.

Volvo het beste, Audi het slechtste

Zij hielden een enquête onder 2.000 bestuurders en daar kwamen de Audi-bestuurders niet best uit. Toch waren het niet alleen de mensen met vier ringen op de motorkap die zich schuldig maakten aan asociaal gedrag. Zo stappen Seat-rijders het vaakste uit om ruzie te zoeken en schelden Mazda-eigenaren er lustig op los.

Uit een onderzoek als deze komt natuurlijk ook naar boven welke bestuurders juist het meest beleefd en sociaal zijn op de weg. Die winnaar bevestigt wat we eigenlijk al wisten, namelijk dat Volvo-rijders hele prettige mensen zijn. Zo blijven ze het vaakste rustig en zijn ze, in tegenstelling tot Audi-rijders, niet te beroerd om hun fouten toe te geven. De bestuurders van de Zweedse bolide kwamen op veel fronten het beste uit te test.

En in Nederland?

Let alleen wel even op voordat je jezelf als Volvo-rijder op de borst klopt of Audi-rijders gaat vermijden. De enquête werd uitgezet onder 2.000 Britse weggebruikers. Het is dus nog maar de vraag of ook op de Nederlandse wegen de Audi-rijders er het slechtste vanaf komen. Wil je het zeker voor onzekere nemen en snel van merk switchen? Check dan hier de mooist occasions op het internet.

Van Monster

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.