Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 22 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De elektrische Aston Martin DB5 Junior heeft alle 007-gadgets

Maak kennis met de Aston Martin DB5 Junior, een elektrische auto voor de toekomstige James Bond. Deze No Time to Die-editie beschikt over de 007-gadgets, waaronder het befaamde rookgordijn.

De elektrische auto is gemaakt door The Little Car Company, een bedrijf dat iconische auto’s nabouwt op schaal. Er zijn al heel wat juniormodellen van Ferrari’s en Bugatti’s. Ook was er al een Aston Martin DB5 Junior. Nieuw is deze ‘No Time To Die Edition’.

Aston Martin DB5 Junior ‘No Time To Die Edition’

De Aston Martin DB5 Junior is qua schaal 66% van het originele model. Niet alleen een kind, maar ook een volwassene kan plaatsnemen in de bolide. De No Time to Die-editie is elektrisch aangedreven en heeft op een volle accu een actieradius van 128 kilometer.

No Time To Die Edition, aston martin db5 junior, gadgets, no time to die
(Afbeelding: The Little Car company)

Het autootje beschikt over een quad-pack van 1,8 kWh-batterijpakketten en heeft een vermogen van 21,5 pk. Daarmee heeft het elektrische wagentje een topsnelheid van zo’n 72 kilometer per uur.

De gadgets van James Bond

Zoals gezegd beschikt de Aston Martin DB5 Junior ‘No Time To Die Edition’ over de gadgets die je kent uit de films over James Bond. Zo kun je machinegeweren uit de koplampen laten komen. Je schiet alleen niet met kogels, maar met geluid.

No Time to Die, aston martin db5 junior, gadgets, pistool
(Afbeelding: The Little Car company)

Verder kun je een rookgordijn laten optrekken, beschikt de elektrische auto over een ‘Skid Mode’ om een naderende schurk mee te desoriënteren en tref je nog een aantal typische 007-gadgets. Die bedien je met een verborgen panel. Uiteraard kun je ook de kentekenplaat met een druk op de knop laten omwisselen.

Dan nog de prijs

De No Time to Die-editie van de Aston Martin DB5 Junior wordt geproduceerd in een oplage van 125 exemplaren. Je koopt de kleine elektrische auto voor omgerekend 105.000 euro, exclusief belastingen. Meer informatie en beelden vind je hier.

No Time to Die, aston martin db5 junior, gadgets, volwassene
Ben Hedley, CEO van The Little Car Company (Afbeelding: The Little Car company)
(Afbeelding: The Little Car company)
(Afbeelding: The Little Car company)
No Time to Die, aston martin db5 junior, gadgets, front
(Afbeelding: The Little Car company)

Check ook de Aston Martin DB5 Goldfinger, tevens een auto met 007-gadgets, maar dan op ware schaal.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.