Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Aquaman-regisseur onthult prettig gestoorde miniserie over DC-held

Warner Bros. heeft de eerste trailer gedropt voor Aquaman: King of Atlantis, een prettig gestoorde miniserie van dezelfde regisseur als de bioscoopfilm.

Marvel Studios is met What If…? op Disney+ in de wondere wereld van animatie gedoken. Elke aflevering krijgen we een Marvel-film voorgeschoteld, maar dan met een twist.

DC pakt het anders aan

Tof, maar in vele opzichten lijkt de animatiestijl nog steeds op de live-action kant van Marvel. Van de camerahoeken en de belichting tot de designs van de personages: de rekbaarheid en flexibiliteit die animatie biedt wordt vrij beperkt gebruikt.

Dat is niet eens kritiek: het is een bewuste keuze om niet te ver van live-action af te wijken. Maar het contrast met wat DC met zijn superhelden van plan is had bijna niet groter kunnen zijn.

Aquaman: King of Atlantis

Warner Bros. heeft namelijk de eerste trailer uitgebracht voor Aquaman: King of Atlantis, een gloednieuwe animatieserie die uit drie delen gaat bestaan en op 14 oktober op HBO Max en Cartoon Network uitkomt.

Het viel je vast al op door het beeld hieronder: deze animatieserie pakt het heel anders aan dan What If…? Dit is meer Adventure Time en Rick and Morty dan wat je van de films gewend bent. Sterker nog, doe daar gerust nog maar een schepje absurditeit bovenop.

Het resultaat is een typisch love it or hate it-stijltje. Uitgesproken en uniek is het in ieder geval. Regisseur James Wan is na de eerste Aquaman-film niet alleen betrokken bij de productie, maar hij heeft ook een flinke vinger in de pap van Aquaman: King of Atlantis gehad.

Verwacht niet de grote namen uit de Aquaman-film tegen te komen. Desalniettemin heeft Warner Bros. een puike stemcast bijeen weten te schrapen. Cooper Andrews (The Walking Dead) speelt Aquaman, Gillian Jacobs (Community) is Princess Mera en Dana Snyder (Paradise PD) is Ocean Master.

Waarom niet alle helden uit Marvel’s What If op de echte acteurs lijken

Verfrissend tussendoortje

De eerste trailer laat ons kennismaken met een Aquaman die nog maar net de troon van zijn onderwaterstad heeft bestegen. Hij heeft direct al zijn handen vol met het verdedigen van Atlantis tegen ‘unscrupulous surface dwellers‘ en ‘elder evils from beyond‘, zoals de officiële synopsis zo mooi uitlegt, waaronder zijn eigen halfbroer.

Fan van animatie of niet, Aquaman: King of Atlantis lijkt een verfrissend tussendoortje te gaan worden voor fans van de superheld. Nu nog wachten op de introductie van HBO Max in Nederland…

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.