Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 6 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Gitzwarte komedie in de maak met Jonah Hill en Keanu Reeves

Een dynamisch duo dat niemand veracht, laat staan verwacht. Jonah Hill en Keanu Reeves zijn van plan binnenkort samen op het grote scherm te schitteren in een film van Apple TV+. Wat weten we verder nog over de gitzwarte komedie Outcome?

Apple probeert hemel en aarde te bewegen om een even grote speler te worden in het streaminglandschap als concurrenten Netflix, Disney+ en HBO Max. Daarvoor schakelde het part-time techbedrijf alvast de diensten in van Hollywood-godenkind Timothée Chalamet. Maar ook uitgezonderd van de up-and-coming Frans-Amerikaanse acteur, zit Apple zeker niet verlegen om de grootste Hollywoodsterren aan het film-palmares toe te voegen. Keanu Reeves en Jonah Hill bijvoorbeeld.

Apple-film met Jonah Hill en Keanu Reeves

Jonah Hill houdt het tegenwoordig niet louter bij acteren. In 2018 kwam zijn eerste langspeelfilm uit als regisseur, de ijzersterke skate-prent Mid90s. Voor HBO Max zat hij een aflevering achter de camera van het geniale maar ondergewaardeerde Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty. En volgens de doorgaans goed geïnformeerde Hollywood Reporter schreef Jonah Hill nu voor Apple TV+ de veelbelovende, gitzwarte komedie Outcome. De ster van Wolf of Wall Street en de Netflix-komedie You People zou naast regisseren, ook zelf een van de twee hoofdrollen spelen.

De andere protagonist zal meer dan waarschijnlijk Keanu Reeves zijn, wiens ster nooit hoger aan de Hollywood-hemel heeft gefonkeld, gezien het astronomische kassa-succes van John Wick 4 momenteel. Laat maar komen wat ons betreft! In Outcome speelt de actieheld een beschadigde Hollywoodster die in de duisterste diepten van zijn verleden moet duiken om zijn demonen te confronteren. Alleen helpt het niet dat hij wordt afgeperst met een mysterieuze maar beschadigende videoclip uit een vorig leven.

Na Killers of The Flower Moon (geregisseerd door Martin Scorcese en met Leonardo DiCaprio) en Napoleon (geschoten door Ridley Scott en gespeeld door Joaquin Phoenix)  is Apple TV+ dus nog lang niet klaar met de productie van grote Hollywood-blockbusters. Per jaar zou het techbedrijf 1 miljard dollar in big-budget films willen pompen die eerst de kassa van de bioscoop moeten passeren, alvorens ze op de streamingservice zelf verschijnen. Meer dan vermoedelijk heeft Apple hetzelfde plan met Outcome van Jonah Hill en Keanu Reeves. Vooralsnog is er geen releasedatum.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.