Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 24 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De eerste 3 Apple-films als resultaat van 1 miljard dollar per jaar

De gestage stijging in het aantal abonnementen op Apple TV+ heeft het techbedrijf ertoe aangemaand het geweer van schouder te veranderen. Per jaar zal Apple een miljard dollar uitstrekken voor het produceren van big budget blockbusters. Dit zijn de eerste drie films op de kalender.

Apple wil een serieuze speler zijn in het streaming-landschap. Getuige hun recentste blockbuster-reclamecampagne. In tegenstelling tot Macbooks en Airpods echter, gaan abonnementen op de streamingservice van het techbedrijf niet als zoete broodjes over de toonbank van de Apple-store.

Apple-films dankzij 1 miljard dollar per jaar

Om dat te bewerkstelligen, wil het bedrijf zijn grootste films eerst laten passeren langs de kassa in de bioscoop. Per jaar zal er ruim een miljard dollar worden voorzien om potentiële blockbusters te maken. Dit zijn de eerste drie films waar Apple een gigantisch budget voor heeft gespendeerd.

Killers of the Flower Moon

Martin Scorcese, Leonardo DiCaprio en Robert DeNiro. Is het bioscoopticket al aangeschaft? Het ferm vertraagde project en uit proportie gegroeide budget zou Apple ertoe kunnen leiden Killers of the Flower Moon eerst in de cinema uit te brengen. Geen slechte zet, gezien de geweldige cast. De film heeft wat ons betreft nu al een Oscar-nominatie op zak.

apple, film, apple TV, killers of the flower moon
(Afbeelding: Apple)

In het verhaal worden leden van de olierijke Osage Nation – een Indiaanse stam – in de jaren 20 onder vreemde toestanden vermoord. Een FBI onderzoek leidt al snel naar baas J. Edgar Hoover. Killers of The Flower Moon komt uit in mei 2023. Een exacte releasedatum is er nog niet.

Argylle

In deze Apple-blockbuster speelt Superman-acteur Henry Cavill ‘s wereld beste spion, genaamd Argylle. Verder hebben ook Bryan Cranston (Breaking Bad) en Samuel L. Jackson (Pulp Fiction) hun talenten aan de thriller verleent.

Apple, apple tv, film, blockbuster, henry cavill, argylle
(Afbeelding: Apple)

Behalve de cast en het summiere plot is er voorlopig weinig bekend over Argylle. De film is gepland voor 2023.

Napoleon

Ofwel de film waar de Manners-redactie het meest naar uitkijkt in 2023. Heerlijk boeiend tijdperk, fantastische acteurs en een regisseur met een lange lijst adelbrieven. Napoleon, gespeeld door Joaquin Phoenix en geschoten door legende Ridley Scott, is eigenlijk sowieso een film die je in de bioscoop moet zien.

Apple, apple tv, film, blockbuster, joaquin phoenix, napoleon, kitbag
(Afbeelding: Apple)

Eerst zou de film onder de naam Kitbag worden uitgebracht maar dat – niet bijster goede – idee is inmiddels van de baan. Napoleon komt uit in 2023, een exacte releasedatum is er helaas nog niet.

Dit is allemaal slechts het begin van het filmplan dat 1 miljard per jaar mag kosten. Dat belooft nog wat!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.