Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Jon Stewart is terug: Apple dropt trailer en datum van grote comeback

Apple TV+ heeft in de streaming-oorlog een significante troef in handen. De comeback van niemand minder dan Jon Stewart, waarvoor nu de eerste teaser en de releasedatum zijn onthuld.

Op dit moment woedt de streaming-oorlog vooral tussen Disney, Netflix en HBO. Apple is met Apple TV+ content met een andere insteek. Kwaliteit aan huidige klanten bieden, in plaats van voor kwantiteit gaan en de rest direct verslaan.

Apple strikt Jon Stewart

Onderschat de iPhone-fabrikant echter niet. Apple heeft namelijk praktisch oneindig diepe zakken, met veelbelovende megadeals als gevolg. Een van de opvallendste toevoegingen aan de stal van Apple TV+ is Jon Stewart, die zijn comeback op televisie gaat maken.

De 58-jarige komiek presenteerde jarenlang The Daily Show, een invloedrijk satirisch nieuwsprogramma. Sindsdien was Stewart vooral druk bezig met zijn eigen boerderij, waar hij onder andere mishandelde dieren opvangt.

Zijn vervanger, Trevor Noah, doet het al zes jaar uitstekend als presentator van The Daily Show. Maar toch, het is niet hetzelfde. Gelukkig komt Jon Stewart terug. Blijkbaar begon het met het huidige politieke klimaat toch weer te kriebelen, of had Tim Cook simpelweg een te zware zak geld voor ‘m om te negeren.

The Problem with Jon Stewart

Apple heeft nu eindelijk aangekondigd wanneer Stewart terugkeert. Vanaf 30 september zal hij wekelijks te zien zijn met zijn nieuwe programma, The Problem with Jon Stewart. Exclusief op Apple TV+, uiteraard.

Elke aflevering zal de komiek een ander onderwerp tackelen. Verwacht geen The Daily Show-kopie. Stewart gaat in plaats daarvan dus steeds in op een onderwerp, of een probleem wat speelt. Hij spreekt met slachtoffers, maar ook met degenen die het probleem in kwestie veroorzaken. Door ze tegenover elkaar te zetten moet er actie ontstaan, een verandering.

Teaser en podcast

Vrees echter niet: Stewart is uiteraard nog steeds enorm grappig. De eerste teaser van The Problem with Jon Stewart is kort, maar bevat meteen weer zijn herkenbare humor.

Oplettende lezers/kijkers spotten in de video ook meteen nog een nieuwtje: de nieuwe Apple TV+ Original komt ook gepaard met een podcast, waarmee men verder ingaat op het onderwerp van die week.

Op naar 30 september!

GTA-fan bestormt podium televisieshow: ‘Waar blijft GTA 6?’

The Problem with Jon Stewart Apple TV+
🥇 (Afbeelding: Apple)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.