Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 22 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Ben Affleck verslaat Jennifer Lopez met streamhit en toprecensies

Er werd al lang voor de release gesproken over Air, de film over de oorsprong van de Jordan-sneakers van Nike. Met recht, want Ben Aflleck en Matt Damon hebben een aanhoudende hit met een topscore op Rotten Tomatoes afgeleverd. Jennifer Lopez, die op Netflix een dubieuze nummer 1-hit heeft, zal enigszins jaloers toekijken.

De film draait sinds april in de bioscoop, maar is sinds tien dagen ook te streamen op Amazon Prime Video. Mooi moment om de balans op te maken.

Air is de grote hit op Amazon Prime

De film is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen over de oorsprong van basketbalschoenenlijn Air Jordan, inmiddels uitgegroeid tot ‘s werelds populairste sneakers. Centraal staat een medewerker van Nike, die een zakelijke deal probeert te sluiten met de jonge Michael Jordan.

Die medewerker is Sonny Vaccaro, gespeeld door Matt Damon. Phil Knight, medeoprichter van Nike en Air Jordan, wordt gespeeld door Ben Affleck, die de film ook heeft geregisseerd.

Michael Jordan

Michael Jordan zelf was niet officieel betrokken bij de film, maar had wel een ontmoeting met de hertrouwde man van Jennifer Lopez, waarbij hij zijn zegen gaf voor de productie. De casting van Viola Davis als zijn moeder Deloris was ook zijn idee.

air, ben affleck, matt damon, amazon prime, the mother, netflix, jennifer lopez, ouders michael jordan
Viola Davis en Julius Tennon als de ouders van Michael Jordan (Afbeelding: Amazon Prime Video)

De basketballegende verzocht tevens Howard White, vice-president van Nike’s Jordan-lijn en zijn persoonlijke vriend, in de film op te nemen. Dit leidde er direct toe dat Ben Affleck Chris Tucker castte, met wie hij al lang wilde werken. De vader van Michael Jordan wordt gespeeld door Julius Tennon. Ook Jason Bateman (Ozark) speelt een prominente rol.

Ben Affleck wint het van Jennifer Lopez

Wereldwijd is Air verreweg de meest gestreamde film op Amazon Prime, volgens data van Flixpatrol. Saillant detail: op Netflix is The Mother, met Jennifer Lopez in de hoofdrol, de nummer 1-hit van dit moment. Maar Ben Affleck is zijn vrouw op alle fronten de baas.

air, ben affleck, matt damon, amazon prime, the mother, netflix, jennifer lopez, nike jordan
Matt Damon als Sonny Vaccaro (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Zo scoort de film van Ben Affleck op Rotten Tomatoes 92% onder filmrecensenten en 98% onder het publiek. Jennifer Lopez moet het doen met respectievelijk 44% en 69%. De populariteitsindex op IMDb van Air is bovendien 6.166 punten tegenover 644 punten voor The Mother. Op datzelfde platform scoren de films een rating van respectievelijk 7,5 uit 10 tegenover 5,5 uit 10.

Oordeel vooral zelf: Air met Ben Affleck is nu te streamen via Amazon Prime en The Mother met Jennifer Lopez is te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.