Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 13 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe Rebel Wilson in no-time 35 kilo kwijtraakte zonder sportschool

Rebel Wilson stond onder het grote publiek lange tijd bekend als Fat Amy, maar die tijd is voorbij. De Amerikaanse actrice heeft een ware transformatie ondergaan. Ze verloor 35 kilo, en dat zonder ook maar een minuut door te brengen in de sportschool. Afvallen deed Rebel Wilson namelijk op een veel simpelere manier.

De Australische actrice is momenteel te horen op Apple Fitness+. Het gezondheidsplatform van Apple gaat regelmatig in gesprek met bekende namen om te praten over hun gezondheid en levensstijl. In Time to Walk with Rebel Wilson vertelt de herboren actrice over haar leven en afvallen. Zo verklapt ze hoe ze 35 kilo kwijt wist te raken zonder sportschool.

Het geheim van Rebel Wilson

Rebel Wilson volgde het advies op van haar personal trainer: “Hij zei: ‘Rebel, de beste manier om af te vallen voor jou en lichaamsvet te verliezen is gewoon wandelen,” aldus de actrice. Ze voegt hieraan toe dat dit niet eens een zware wandeling hoeft te zijn. Gewoon een uur per dag lekker lopen is genoeg om af te vallen.

Afvallen hoeft dus niet ingewikkeld te zijn, al plaatst Rebel Wilson wel een kleine kanttekening. Wandelen is niet het enige wat ze gedaan heeft om af te vallen. Zo vertelt ze dat ze veel te danken heeft aan haar personal trainers. Daarnaast speelt ook haar dieet een rol. In een eerder interview liet ze al weten een eiwitrijk dieet te volgen.

Afvallen hoeft niet ingewikkeld te zijn

Toch wil ze luisteraars op het hart drukken dat wandelen een groot onderdeel is van haar routine: “Ik wil dat jullie weten dat het grootste gedeelte qua beweging wat ik dit jaar heb gedaan, gewoon bestond uit wandelingen maken.” Afvallen is makkelijker met professionele hulp, maar uiteindelijk moet je vooral bewegen. Zo bewijst ook Rebel Wilson.

rebel wilson, afvallen, wandelen
Rebel Wilson in 2020 (Afbeelding: AFP)

Goede voornemens: afvallen in 2022 gaat je lukken met deze tips

Staat afvallen ook op jouw lijstje met goede voornemens, dan is het misschien een idee om de tip van Rebel Wilson ter harte te nemen. Je kunt gewoon een rondje gaan lopen door je wei, maar het kan ook een stuk avontuurlijker. Zo kun je bijvoorbeeld ook één van deze 10 prachtige wandelroutes in Nederland proberen.

Meer tips om af te vallen

Is wandelen niet je ding, maar zou je toch een paar kilootjes willen kwijtraken? Dan kan dat natuurlijk ook op een andere manier. Volgens Personal trainer en gecertificeerd diëtiste Tilitha Lutterloh is het vooral belangrijk dat je dagelijks beweegt. Afvallen begint bij ritme en regelmaat. Meer daarover en 8 simpele dagelijkse routines om af te vallen vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.