Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Discovery+ 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

UFC verhuist naar Discovery+ en dat is slecht nieuws voor je portemonnee

De geruchten zongen al enige tijd rond, maar nu is het zeker: de UFC-uitzendrechten verhuizen van Talpa naar Eurosport en Discovery+. Dat is slecht nieuws voor Nederlandse vechtsport-liefhebbers. Zij moeten vanaf dit jaar de portemonnee trekken om mannen als Conor McGregor, Kamaru Usman en Charles Oliveira aan het werk te zien.

De afgelopen jaren hadden Nederlandse mma-fans geluk. In veel landen moesten liefhebbers van de UFC betalen om de gevechten live te kunnen volgen, maar hier niet. Via Kijk.nl en SBS9 konden we alle grote evenementen gratis live volgen. Dit hadden we te danken aan Talpa. Die partij heeft eind vorig jaar echter besloten om daarmee te stoppen.

UFC-gevechten niet meer gratis

Vanaf nu zijn de UFC-uitzendrechten in handen van Eurosport en Discovery+. Deze partijen kiezen ervoor om alle gevechten achter een betaalmuur te zetten. Daar krijg je gelukkig wel wat voor terug. Discovery pakt het namelijk wel wat uitgebreider aan dan Talpa dat voorheen gedaan heeft.

5 opkomende UFC-vechters die je in 2022 in de gaten moet houden

Een belangrijk verschil is dat er nu Nederlands commentaar is. Voormalig Veronica-dj en basketbalcommentator Sander Schrik gaat dit voor zijn rekening nemen. Bij Talpa was alleen het Amerikaanse commentaar beschikbaar. Discovery houdt overigens rekening met de mensen die daar de voorkeur aan geven, want ook het commentaar van Joe Rogan en zijn collega’s is beschikbaar.

Discovery+ en Eurosport

Naast het Nederlandse commentaar komt er nu ook een wekelijkse voorbeschouwing. Hierin bespreken Nesim El Ahmadi en voormalig MMA-kampioen Marloes Coenen het laatste UFC-nieuws. Daarnaast duiken ze in de diepte met analyses en achtergronden. Deze voorbeschouwing is te zien op Eurosport.

UFC-fan? 5 MMA-organisaties die minstens zo spectaculair zijn

Er gaat dus nogal wat veranderen voor UFC-fans. Veel positieve ontwikkelingen, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Om alle UFC-gevechten live te kunnen zien, heb je vanaf nu een Discovery+ Sports abonnement nodig. Deze kost 5,99 euro per maand of 59,99 euro per jaar.

UFC kijken voor een scherpe prijs

Mocht je nog twijfelen of je wil gaan betalen voor de UFC, dan is het verstandig om de knoop snel door te hakken. Als je voor 20 februari een abonnement afsluit, profiteer je namelijk van korting. Je betaalt dan voor een jaar slechts 29,99 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.