Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 18 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Deze Adidas-sneakers zijn stiekem fietsschoenen en nu afgeprijsd

Wereldwijd de populairste sneakers van 2023 volgens data Lyst, Adidas Samba, zijn ook uitgevoerd als vermomde fietsschoenen. De VeloSamba koop je nu met korting in verschillende kleuren.

Gebruik je klikschoenen op je racefiets, maar vind je het lompe ondingen als je afstapt? Daar heeft Adidas onlangs wat op gevonden met deze als sneakers uitgevoerde fietsschoenen. Geen materiaal voor de professionele wielrenner, maar zeker een coole gadget voor de hobbywielrenner.

Adidas VeloSamba: fietsschoenen en sneakers ineen

De Adidas VeloSamba is dus een incognito fietsschoen die speciaal is ontworpen voor ritjes in de stad, woon-werkverkeer en indoor fietsen. De zool is geschikt voor tweeboutsschoenplaatjes. De middenzool is over de hele lengte verstevigd voor efficiënt trappen, maar buigt tevens mee voor comfortabel lopen.

adidas velosamba sneakers fietsschoenen korting
(Afbeelding: Adidas)

Het bovenwerk van de sneakers dan wel fietsschoenen is uitgevoerd in veganistisch leer, dat is gecoat voor waterbestendigheid. Tevens is de Adidas VeloSamba voorzien van reflecterende elementen voor betere zichtbaarheid in de schemering.

Te koop met korting in drie kleuren

De sneakers zijn nu met korting te koop. De witte editie met blauwe en rode details is afgeprijsd van 120 naar 96 euro. De donkerblauwe Adidas VeloSamba is afgeprijsd van 130 naar 104 euro. En de compleet witte fietsschoenen kosten nu eveneens 104 euro in plaats van 130 euro.

adidas velosamba sneakers fietsschoenen met korting 2024
(Afbeelding: Adidas)

Daarbij de disclaimer dat ze niet het comfort bieden van de Adidas Samba-sneakers die je gewend bent en ook niet een volwaardige vervanger zijn van fietsschoenen. Neemt niet weg dat de VeloSamva een stijlvolle en coole gadget is, die het best tot zijn recht komt voor woon-werkverkeer op een (vintage) racefiets met pedalen voorzien van tweeboutsschoenplaatjes.

10 uren fietsen per week

Wellicht is dit voor jou inspiratie om meer te fietsen, naar bijvoorbeeld je werk. Niet alleen leuk, maar ook gezond. Check de door wetenschappelijk onderzoek aangetoonde gezondheidsvoordelen bij 10 uren fietsen per week.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.