Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 23 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Adidas en Star Wars bundelen ‘force’ voor Yoda-sneakers én hoodie

De samenwerking tussen Adidas en Star Wars heeft de afgelopen jaren heerlijke sneakers opgeleverd, maar het was op dit vlak een beetje stil de laatste maanden. Tot nu, want nu heeft niemand minder dan Yoda zijn eigen schoen én hoodie.

Sinds Star Wars-serie The Mandalorian op Disney+ is Baby Yoda (eigenlijk The Child en later Grogu) in één klap een van de populairste personages uit het Star Wars Universum. Je zou bijna vergeten dat Yoda zelf er ook nog is. Bij wijze van spreken, uiteraard. De groene Jedimeester staat voor ons en andere fans voor altijd op het hoogst mogelijke voetstuk.

Adidas x Star Wars ‘Yoda Stan Smith’

Wat betreft de sneakers gaat het om de nieuwe lijn Stan Smith, die door Adidas 100% duurzaam is gemaakt. Zo is de buitenzool vervaardigd van veganistisch leer, bestaat de buitenzool uit gerecycled rubber en zijn de veters gemaakt van andere gerecyclede materialen.

adidas star wars, yoda, sneakers, stan smith, do or do not
adidas star wars, yoda, sneakers, stan smith, there is no try
adidas star wars, yoda, sneakers, stan smith, do or do not

De sneakers beschikken over een aantal Star Wars-details waar fans wild van zullen worden. Zo vervangt een portret van Yoda op de linker tong het portret van Stan Smith en kijkt hij je aan vanaf de hiel. Verdeeld over beide schoenen staat een iconische quote van de wijze Jedimeester: ‘Do or do not. There is no try’. Naar verluidt zijn de schoenen vanaf 5 mei te koop op de website van Adidas.

Naast sneakers ook een hoodie

In tegenstelling tot de sneakers is de eigen Adidas-hoodie van Yoda wel al te koop. Ook deze capuchontrui is gemaakt met duurzame en recyclebare materialen. Onderop de mouw staat dan ook een toepasselijke quote: ‘It’s not easy to be green’.

yoda hoodie, adidas
yoda hoodie, adidas

De Star Wars-hoodie is unisex en te koop voor 90 euro. en mocht je nog op zoek zijn naar de ultieme sneakers voor je kinderen of neefjes en nichtjes, check dan deze klittenbandstappers met Yoda en Darth Vader.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.