Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Formule 1 30 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Oud-teambaas Renault laat eindelijk langverwachte Ricciardo-tattoo zetten

Op zondag 11 oktober 2020 slaagde Daniel Ricciardo erin om als derde over de streep te komen tijdens de Grand Prix van de Eifel. Dit leidde tot grote blijdschap bij zijn toenmalige teambaas: Cyril Abiteboul. Die lach werd echter iets minder breed toen hij besefte wat hem boven het hoofd hing. De baas van het Renault Formule 1 team verloor hiermee een weddenschap met als inzet een tattoo.

In 2019 zette Daniel Ricciardo zijn handtekening onder een contract bij het Formule 1 team van Renault. De strijd met Max Verstappen was niet te winnen, en dus ging hij voor het grote geld bij de Franse renstal. De Australiër had echter goede hoop dat het ook sportief gezien de juiste stap zou zijn. Dit was echter niet het geval. In zijn eerste seizoen wist hij slechts 54 punten bij elkaar te rijden.

Ricciardo wint weddenschap van Cyril Abiteboul

Meedoen in de titelstrijd was ook een jaar later onmogelijk, maar Renault zat er wel een stuk dichterbij. Dit betekende ook dat Daniel Ricciardo een kans had om zijn weddenschap met teambaas Cyril Abiteboul te winnen. De afspraak was dat als de Australiër een podium zou bereiken, dat de Franse teambaas een tattoo moest nemen. En niet zomaar een tattoo, maar eentje die werd bepaald door Daniel Ricciardo.

Op 11 oktober 2020 besliste Daniel Ricciardo deze weddenschap in zijn voordeel. In Duitsland toonde hij tijdens de Grand Prix van de Eifel dat hij nog steeds een uitstekend coureur is. Tegen Lewis Hamilton en Max Verstappen was hij niet opgewassen, maar de Australiër slaagde er wel in om Sergio Perez achter zich te houden. Een dik verdiende P3.

Tattoo wordt eindelijk gezet

Tegenwoordig rijdt de man met de breedste lach van de grid bij het team van McLaren. Cyril Abiteboul heeft inmiddels afscheid genomen van de Formule 1. Het team van Renault gaat sinds dit seizoen als Alpine door het leven en heeft ook een andere baas gekregen. De samenwerking tussen Ricciardo en Abiteboul is dus ten einde, maar de weddenschap is zeker niet vergeten.

Het heeft even geduurd voordat er een naald in de inkt ging, maar de tattoo is nu eindelijk een feit. Wat het geworden is, wil Daniel Ricciardo nog niet onthullen. Wel deelde hij op Instagram een foto van het moment dat de tattoo gezet wordt. We zien Cyril Abiteboul op tafel liggen terwijl een tattoo-artiest bezig is met zijn kuit. In de achtergrond staat Daniel Ricciardo zichtbaar te genieten.

Het eindresultaat

Wat de tattoo is geworden, weten we dus nog niet. Gelukkig krijgen we spoedig het antwoord. Daniel Ricciardo belooft morgen een video te plaatsen van het resultaat.

Gratis Formule 1 kijken in 2022: er is nog hoop voor Ziggo-klanten

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.