Max Verstappen vanaf 2019 geen teamgenoot meer van Ricciardo

We zitten al weken, zo niet maanden te wachten op het bericht dat Daniel Ricciardo heeft bijgetekend bij Red Bull racing. Dat de teamgenoot van Max Verstappen zou verlengen leek een kwestie van tijd, maar dat gaat dus niet gebeuren. Renault heeft namelijk bekendgemaakt dat Daniel Ricciardo vanaf volgend jaar bij hen in de auto zit. Een pikante move, want beide teams zijn niet bepaald vrienden van elkaar.

Daniel Ricciardo kwam in 2014 binnen bij Red Bull Racing. In de vier jaar dat hij voor de Oostenrijkse renstal reed, won hij zeven races waarvan de laatste dit jaar in Monaco. Daarnaast stond hij nog negenentwintig keer op het podium. Red Bull is de goedlachse coureur dan ook dankbaar voor zijn inzet. “We respecteren zijn beslissing om Red Bull te verlaten en wensen hem veel succes in de toekomst. We willen Daniel bedanken voor zijn toewijding en de rol die hij heeft gespeeld binnen ons team sinds 2014,” aldus Red Bull teambaas Christian Horner.

Nieuwe teamgenoot Max Verstappen

De onverwachte switch van Ricciardo zorgt voor de nodige onrust en mogelijk voor een stoelendans. De plek naast Max Verstappen is naar alle waarschijnlijkheid voor Pierre Gasly. Hij rijdt op dit moment bij het zusterteam Toro Rosso en wordt veelvuldig gelinkt met Red Bull Racing. Zijn overstap zou het meest logisch zijn, maar het is niet uitgesloten dat Sainz opnieuw de teamgenoot wordt van Max Verstappen.

“We hebben diverse opties die voor ons beschikbaar zijn en deze gaan we nu evalueren, alvorens we beslissen wie de teamgenoot van Max Verstappen in 2019 wordt,” aldus Red Bull. Ook voor de huidige coureurs van Renault is het nu gissen wat er gaat gebeuren. Het Franse Formule 1 team is namelijk ook in gesprek met Esteban Ocon van het zo goed als failliete Force India. Het is dus goed mogelijk dat we volgende seizoen twee nieuwe gezichten zien in de gele wagens.

Afscheid van Daniel Ricciardo

Het vertrek van Daniel Ricciardo is in ieder geval een grote klap voor het marketingteam van de energiedrankjes fabrikant. De Australiër is namelijk zonder enige twijfel één van de, zo niet dé populairste coureur op de grid. Samen met Max was hij een perfect duo, maar dat is vanaf 2019 dus voorbij. Zonde, want deze hilarische filmpjes gaan we zeker missen.

Racingnews365

Reageer op artikel:
Max Verstappen vanaf 2019 geen teamgenoot meer van Ricciardo
Sluiten