Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 30 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Familie Gucci fileert House of Gucci in officiële ‘review’

De familie Gucci heeft in een officieel statement haar licht laten schijnen op de film House of Gucci, met Adam Driver en Lady Gaga in de hoofdrol. De ‘review’ in één woord samengevat: “schandalig”.

Voordat House of Gucci uitkwam, kwam er al een stroom van kritiek op de film vanuit de familie. Al Pacino was “te dik en lelijk”, Jared Leto was een “belediging voor de familie” en Lady Gaga klinkt “eerder Russisch dan Italiaans”.

Familie Gucci dropt officiële House of Gucci-review

Duidelijk, de erfgenamen van Aldo Gucci, die het wereldberoemde mode-imperium van 1953 tot 1986 leidde, zijn niet te spreken over hoe de familie wordt neergezet in House Of Gucci. Volgens hen worden er vele onwaarheden verteld in de film van Ridley Scott, wat schadelijk is voor de familie. Dit meldt Variety.

“Niemand van deze productie heeft de moeite genomen om een van de erfgenamen te benaderen voordat ze Aldo Gucci in een slecht daglicht stelden in de film. Daarbij worden andere familieleden neergezet als een stelletje dieven dat niks om anderen geeft en zich niet bekommert om wat er in de wereld speelt. Het is ontzettend pijnlijk om als familie zo neergezet te worden zonder dat je daar enige invloed op hebt. Daarbij is het ook extreem schadelijk voor het merk dat we al die jaren zorgvuldig hebben opgebouwd.” Dit liet een woordvoerder van de familie weten in het officiële statement.

Lady Gaga als Patrizia Reggiani

Het personage van Patrizia Reggiani, gespeeld door Lady Gaga, wordt volgens de familie Gucci neergezet als een slachtoffer dat zich moest zien te redden in een mannelijke, chauvinistische zakelijke cultuur. “Dit had niet verder van de waarheid kunnen liggen. Zolang het familiebedrijf bestaat is het een werkplek geweest waar inclusiviteit hoog in het vaandel staat. Er hebben altijd meerdere vrouwen op hoge posities gezeten en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. Wij eren onze voorouders en staan niet toe dat hun erfgoed nu besmeurd wordt door een Hollywoodfilm. Het is werkelijk waar te schandalig voor woorden dat een film als House of Gucci zomaar gemaakt kan worden.”

Reggiani werd in 1998 veroordeeld voor het arrangeren van de moord op haar echtgenoot Maurizio Gucci. In oktober 2016 mocht ze wegens goed gedrag na 18 jaar de gevangenis verlaten. Ondanks de grote bezwaren die de familie tegen de film heeft worden er vooralsnog geen juridische acties ondernomen tegen de makers. Lees ook de review van The Guardian, om een iets evenwichtiger beeld te krijgen van de film.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.