Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 18 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

7 sterke mini-series op HBO Max, inclusief een nieuwe wereldhit

Stralende zon of niet, proef van slechts één aflevering en het weer zal je gestolen worden. Naast nieuwe wereldhit Love & Death zijn dit momenteel de beste mini-series op HBO Max.

Gordijnen dicht, telefoons uit en pauzeknop des levens twee dagen lang ingedrukt. Maak je klaar om een heel weekend op de bank te blijven plakken. Na alle beste mini-series op Netflix met huid en haar te verslinden, blijkt het aanbod op HBO Max evenzeer om duimen en vinger bij af te likken. En al zeker nu er een nieuwe wereldhit op het menu staat.

Love & Death nieuwe wereldhit

Love & Death spint een spannend waargebeurd verhaal van overspel en moord. Heeft de lieve huisvrouw haar buur daadwerkelijk met een bijl naar het paradijs gehakt of is er meer aan de hand?

Met een topcast aangevoerd door Elizabeth Olsen en Jesse Plemons staat Love & Death al sinds de release bovenaan bij HBO Max. Maar het platform heeft nog een aantal ijzersterke mini-series in het streaming-arsenaal.

De beste mini-series op HBO Max

Helaas maken de spelregels uit dat er geen twee seizoenen van de reeks mogen bestaan. Vandaar geen Big Little Lies, ook al had de serie beter mini kunnen blijven. In het geval van het veelbelovende White House Plumbers blijft het oordeel nog even uit, aangezien er op het moment van schrijven slechts twee afleveringen van de nieuwe mini-serie verschenen zijn. Docu-series zijn evenwel uit den boze, dus ligt er alleen fictie op ons bord. En als professionele kannibalen van het sappigste Kijkvoer staat de IMDb-score van elke reeks er slechts ter controle van onze Michelinster-waardige kennis bij.

Groentjes braaf weggespeeld, slabbetjes nog steeds maagdelijk wit; naast Love & Death zijn dit momenteel de beste mini-series op HBO Max die je in één weekend kunt oppeuzelen.

Chernobyl

IMDb: 9,4

beste mini-series, hbo max, love & death
(Afbeelding: HBO Max)

Ondanks dat de gelijknamige ramp in het collectief geheugen gegrift staat, blijf je bij Chernobyl tot de laatste minuut op het puntje van je luie bank zitten. Van dichtbij, door de ogen van de sleutelfiguren, lijkt het allemaal nog onwaarschijnlijker dan in de geschiedenisboeken.

The Staircase

IMDb: 7,1

Gelijkaardig aan Love & Death. En waarschijnlijk de mini-serie met de meest realistische en naar de keel grijpende doodsscènes ooit op film gezet. Maar welkeen precies de waarheid betreft, is dé hamvraag van het ijzersterke The Staircase. Vergis je niet, de gelijknamige docu-serie op Netflix is ook uitstekend bingemateriaal. Maar waarom zou je het verhaal willen horen, als het door Oscarwinnaar Colin Firth nagespeeld kan worden?

Band of Brothers / The Pacific

IMDb: 9,4 / 8,3

beste mini-series, hbo max, love & death
(Afbeelding: HBO Max)

Onze oorlogshonger zou ons ook gebieden deze klassiekers op het lijstje van beste mini-series ooit gemaakt te plaatsen. Beide oorlogsreeksen zijn nagenoeg onovertroffen in hun respectievelijke voorstelling van het Europese en het Aziatische strijdtoneel tijdens WOII. Niet vergeten de ogen van kinderen te bedekken bij The Pacific.

We Own This City

IMDb: 7,6

beste mini-series, hbo max, love & death
(Afbeelding: HBO Max)

De maker van The Wire waagde deze keer zijn hand aan het waargebeurde verhaal over corruptie en racisme binnen de politie van het grimmige Baltimore. Jon Bernthal die je nog kent als The Punisher speelt de hoofdrol in deze mini-serie op HBO Max.

Mare of Easttown

IMDb: 8,4

Kate Winslet speelt de pannen van het dak als norse politierechercheur van een kleine gemeente die verscheurd wordt door een brutale moord. Elke aflevering van Mare of Easttown roept nieuwe vragen en antwoorden op tot het bitterzoete einde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.