Alrik de Jong
Alrik de Jong Sparen 12 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel moet je per dag sparen om in 30 jaar miljonair te worden

Dus je wil miljonair worden? Dan zal je goed moeten sparen en eigenlijk is beleggen ook een vereiste. Tenzij je goed boert en een broertje dood hebt aan investeringen waar ook maar een minimaal risico aan hangt. Oké, perspectief: zoveel moet je por dag sparen om over 30 jaar miljoen euro te hebben.

Eerder schreven we al een tabel uit waaruit je kan opmaken hoeveel je moet sparen om voor je 65e miljonair te worden. Daar gingen we er echter vanuit dat je rendement haalt uit aandelen. Nu doen we het dus zonder beleggen. Vooral ook om in perspectief te zetten hoeveel een miljoen daadwerkelijk is.

Miljonair worden in 30 jaar tijd

We vertellen je vast dat je een goed salaris moet hebben of extreem minimalistisch kunt leven. Naast miljonair worden in 30 jaar tijd kijken we ook naar een realistischer schema voor 40 jaar of 50 jaar. We rekenen geen spaarrente, omdat die alles behalve zeker is. Alles voor een zorgeloze oude dag en een goede erfenis voor je nageslacht, zullen we maar zeggen.

Miljonair worden in… Sparen per maand Sparen per dag
30 jaar € 2.777,78 € 91,32
40 jaar € 2.083,33 € 68,49
50 jaar € 1.666,67 € 54,79

We hebben het berekend zonder de schrikkeljaren, maar in het ergste geval moet je 13 dagen extra sparen. Dat overleef je vast wel na 50 jaar dagelijks 54,79 euro te hebben gespaard om miljonair te worden.

Eerst maar zo snel mogelijk 100 duizend euro sparen

Gaat het je nooit lukken om in 30 jaar tijd miljonair te worden? Check dan hoeveel je per inkomenssituatie moet sparen om zo snel mogelijk 100 duizend euro bij elkaar te sprokkelen.

Ook dat is nog vrij gortig. Maar op ieder niveau zijn er uitdagingen. Deze ‘spaarhack’ laat jou bijvoorbeeld 1.456 euro per jaar sparen zonder dat je het voelt. Check ook eens de bufferberekenaar van NIBUD, waarmee je op basis van jouw persoonlijke informatie kunt berekenen hoeveel spaargeld je minimaal achter de hand moet hebben als buffer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.