Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 12 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit verdient de best betaalde sporter op aarde per seconde tot 2034

De best betaalde sporter op aarde is geen basketballer of voetballer meer. Move over Lebron James en Lionel Messi, hier is Shohei Ohtani. De Japanse honkballer verkast naar LA Dodgers met een krankzinnig contract in zijn binnenzak. We rekenen zijn salaris tot 2034 uit tot op de seconde.

Van voetballers en basketballers weten we dat ze bizar veel geld verdienen. Er is zelfs een eentje die per jaar meer verdient dan Shohei Ohtani bij LA Dodgers jaarlijks gaat vangen. Maar kijkend naar het contract van 700 miljoen dollar (650 miljoen euro) staat de Japanner nu aan de top van de piramide. Nog nooit werd er een dergelijk contract getekend. De levende legende wordt niet voor niets gezien als een van de beste ‘two-way’ spelers (spelers die zowel als slagman én als werper spelen) aller tijden.

Shohei Ohtani transfervrij naar LA Dogders

Shohei Ohtani is een superster in de Amerikaanse honkbalcompetitie MLB. Hij kon dit jaar transfervrij vertrekken bij Los Angeles Angels, waarna hij de clubs voor het uitkiezen had. De Japanse honkballer koos deze week uitgerekend voor aartsrivaal LA Dodgers.

Shohei Ohtani, Dit verdient de best betaalde sporter ooit per seconde tot 2024, la dodgers, honkbal
Shohei Ohtani, hier nog in dienst van aartsrivaal Los Angeles Angels (Afbeelding: ANP)

Dat heeft ertoe geleid dat LA Dodgers geen transfersom hoefde te betalen en hem een vet contract onder zijn neus kon schuiven. Dat greep hij met zijn honkbalhandschoen aan, waarna hij in één klap de bestbetaalde sporter ooit werd.

Het salaris per seconde tot 2034

Hoe de wereld er te zijner tijd i uitziet, willen we liever niet weten. Feit is dat Shohei Ohtani de komende tien jaar in dienst is van LA Dodgers en daarvoor 700 miljoen dollar krijgt. Dat is grofweg 650 miljoen euro. Om dit salaris in perspectief te zetten, rekenen we uit wat hij per seconde verdient tot 2034. Dat zijn dus alle seconden op een dag, inclusief zijn slaapuren, waarop de kassa rinkelt.

Per jaar € 65.000.000
Per maand € 5.416.666,67
Per week € 1.250.000
Per dag € 178.082,19
Per uur € 7.420,09
Per minuut € 123,67
Per seconde € 2,06

Best betaalde sporter op aarde

Dat lees je goed: de komende tien jaar krijgt Shohei Ohtani iedere seconde 2,06 euro op zijn rekening gestort. Daarmee is de Japanse honkballer de bestbetaalde sporter ooit. Het scheelt overigens niet eens zo heel veel met het contract van Max Verstappen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.