Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 2 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Lubach zakt verder weg en wordt verslagen door Rutte, Wilders en Klaver

Zondag met Lubach begon het nieuwe seizoen met een kijkcijferrecord, maar begint nu steeds verder weg te zakken. Na twee constante weken werd de satirische nieuwsshow van Arjen Lubach afgelopen weekend verslagen door Mark Rutte, Geert Wilders, Wopke Hoekstra, Sigrid Kaag, Lilian Marijnissen en Jesse Klaver.

De lijsttrekkers van respectievelijk de VVD, PVV, CDA, D66, SP en Groenlinks namen het afgelopen zondag tegen elkaar op bij het RTL Verkiezingsdebat. Blijkbaar zijn er nogal wat zwevende kiezers, want er werd goed gekeken naar dit televisiedebat. 1,8 miljoen kijkers zagen hoe de lijsttrekkers het tegen elkaar opnamen en waren ook getuigen van een aantal gênante momenten.

Zondag met Lubach verslagen door RTL verkiezingsdebat

Het succes van het RTL verkiezingsdebat raakte ook Zondag met Lubach. Beide programma’s werden grotendeels tegelijkertijd uitgezonden. Dit zorgde ervoor dat er minder mensen naar NPO 3 zapten dan in de afgelopen weken het geval was. In de twee weken na het kijkcijferrecord kon Arjen Lubach altijd op ruim 1,7 miljoen trouwe kijkers rekenen. Dat was afgelopen zondag niet het geval. Toen waren het er namelijk net iets meer dan anderhalf miljoen kijkers.

Lubach begint seizoen met record, maar verliest kansloos van dit kanon

Hiermee valt Zondag met Lubach net van het podium op de zondagavond. Zoals gebruikelijk werd het NOS Journaal van acht uur verreweg het beste bekeken. Met dik twee miljoen kijkers staat Studio Sport Eredivisie op de vertrouwde tweede plek. Het lukte de NPO ditmaal dus niet om de gehele top drie te vullen, want de derde plek was voor het RTL verkiezingsdebat. Zondag met Lubach werd vierde.

Geniale kieswijzer

Ondanks dat de kijkcijfers van Zondag met Lubach misschien wat tegenvielen, viel er over de aflevering zelf weinig te klagen. Zo liet Arjen zien dat de term lijstduwer eigenlijk nergens op slaat en dook hij in de ellende rondom het WK in Qatar. Toch zat het absolute hoogtepunt van de aflevering aan het einde. Als slot-item onthulde Arjen Lubach zijn eigen kieswijzer en die werd met lof overladen. Dit is waarom.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.