Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 1 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Lubach onthult briljante stemwijzer-game en breekt het internet

De Tweede Kamerverkiezingen beginnen steeds dichterbij te komen. Over iets meer dan twee weken is het aan jou om in een, hopelijk goed ontsmet, stemhokje een vakje in te kleuren. Misschien weet je al precies op welke partij en lijsttrekker jij je stem gaat uitbrengen, maar de kans is groter dat je nog twijfelt. Gelukkig zijn er genoeg stemwijzers om jouw droompartij te vinden, en dankzij Zondag met Lubach is er nog eentje bijgekomen.

Want na het kieskompas, de stemwijzer, kieswijzer en vele andere hulpmiddelen is er nu ook Keezers Quest. Een nieuwe game van Zondag met Lubach die je gaat helpen om jouw perfecte partij te vinden. Het spel werkt in de basis precies zoals alle andere stemwijzers, maar is wel een stuk kleurrijker en vermakelijker. Arjen Lubach presenteerde Keezers Quest als afsluitend item in Zondag met Lubach.

Zondag met Lubach helpt zwevende kiezer

Hij deed dat niet alleen, maar met een oude bekende uit de show: Salamander Klöpping (een op Alexander Klöpping gebaseerde handpop). Een jaar of vijf geleden zat hij regelmatig naast Arjen Lubach, maar verdween volgens. Nu kwam Salamander in het laatste seizoen nog één terug om de eerste versie van Keezers Quest in ontvangst te nemen.

Lubach onthult hoe Rutte de politiek minder transparant maakt

Gelukkig kan niet alleen Salamander Klöpping de stemwijzer-game gaan spelen, ook jij kunt er mee aan de slag. In de browsergame van Zondag met Lubach maak je een eigen avatar aan en ga je met je hondje op avontuur in een magische 8-bit wereld. Onderweg kom je allerlei andere karakters tegen die je hulp nodig hebben of je wat willen vragen. Dit zijn dus verkapte stellingen. Zo vraagt bijvoorbeeld Henk Trol of je nog een beetje sympathie hebt voor de ouderen binnen de samenleving.

Uiteindelijk kom je op basis van je antwoorden bij een kasteel. Deze is van het gilde (een politieke partij) waar jij het beste bij past. De kwesties zijn vaak wel wat zwart wit en er is niet veel nuance, maar het is wel hilarisch en nostalgisch. De 8-Bit stijl en muziek van deze Lubach-kieswijzer nemen je mee terug naar de videogames van je jeugd. Daarnaast zit het spel vol hilarische woordgrappen (vooral met namen van politici) en andere verborgen hilariteit. Kijk bijvoorbeeld maar eens in je buidel.

Lubach sloopt het internet

Ook op Twitter is er veel lof. Mensen delen massaal bij welke Keezers Quest gilde ze zijn uitgekomen. De game is zelfs zo populair dat de site er gisteravond meerdere malen uit vloog.

Speel Keezers Quest zelf

Inmiddels is de rust op deze kieswijzer van Zondag met Lubach enigszins teruggekeerd en kun je onbezorgd kijken welke partij het beste bij jou past. Het enige wat je daarvoor hoeft de doen is op deze link klikken. Succes!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.