Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 17 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Lubach krijgt koekje van eigen deeg: rappende Farid Azarkan slaat terug

Er valt een hoop aan te merken op Farid Azarkan, maar de lijsttrekker van Denk verdient nu toch echt een groot compliment. Hij heeft op de best mogelijke manier gereageerd op het Zondag met Lubach-item dat afgelopen weekend viraal ging. Namelijk met een eigen rap.

Zoals je hier kunt lezen scoorde Arjen Lubach afgelopen weekend goede punten. De presentator maakte een item over politici die niet langs wilden komen bij Nieuwsuur en sloot deze af met een pakkend nummer. Hierin ging het vooral over Geert Wilders en Farid Azarkan. Eerstgenoemde kan zich daar niet druk over maken en laat het zonder reactie aan zich voorbij gaan. Azarkan pakt het anders aan en slaat terug.

Azarkan bestrijdt Lubach met eigen wapens

Dat doet de Denk-leider op de beste mogelijke manier: met een eigen rap. Net als Lubach kruipt ook Azarkan in de huid van Jay-Z en voorziet hij Empire State of Mind van zijn eigen tekst. Hierin legt ‘Farid fakking Azarkan’ uit waarom hij niet langs kon gaan bij Nieuwsuur. Hij maakt zelfs nog even een grap over collega Tunahan Kuzu en Erdogan. Vervolgens promoot Azarkan zijn manier van campagne voeren en maakt hij een Tweebeeke grapje (wat Lubach ongetwijfeld kan waarderen).

Of je nu Denk-stemmer bent of niet, deze video verdient de complimenten. Farid Azarkan wil nog wel eens negatief in het nieuws komen, maar dit doet hij uitstekend. En het is niet de eerste keer deze week dat de in Marokko geboren politici de lachers op zijn hand krijgt. Op zondag deelde hij onderstaande ontmoeting die iets anders liep dan hij verwacht had.

ZML laat website ontploffen

Afgelopen zondag ging het bij Lubach niet alleen over Nieuwsuur, maar ook over de bio-industrie. In het ijzersterke slot-item maakte Arjen duidelijk dat er echt wat moet gaan veranderen. Die verandering kun jij op gang helpen door op de juiste partij te stemmen. In Zondag met Lubach werd haarfijn uitgelegd hoe dit zit en dat leidde ertoe dat een bepaalde website ontplofte. Welke dat was en waarom, lees je hier.

Update: Arjen Lubach heeft inmiddels gereageerd op de rapskills van Azarkan. Klik hier om verder te lezen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.