Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 18 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Lubach reageert op rappende Azarkan en Twitter geniet volop mee

Als we naar de exitpoll kijken heeft het Denk geen extra zetels opgeleverd, maar een succesvolle actie was het zeker. We hebben het dan over de reactie van Farid Azarkan op het Zondag met Lubach-item van afgelopen weekend. De Denk-lijsttrekker counterde Arjen Lubach op de beste mogelijke wijze en krijgt terecht veel positieve reacties. Ook van Lubach zelf.

Mocht je het gemist hebben, afgelopen weekend scoorde Arjen Lubach goede punten met dit item. De host van Zondag met Lubach richtte zijn pijlen op Geert Wilders en Farid Azarkan die beiden niet langs wilden (of durfden) te komen bij Nieuwsuur. Dat deed de presentator op uiterst creatieve wijze door het nummer Empire State of Mind van een nieuwe tekst te voorzien.

Azarkan geeft Lubach koekje van eigen deeg

Geert Wilders vond het de moeite niet waard om te reageren, maar Azarkan dacht daar anders over. De lijsttrekker van Denk wilde zichzelf wel verdedigen en deed dat op de best mogelijk wijze. Hoe? Door Arjen Lubach met zijn eigen wapens te bestrijden. Azarkan pakte de microfoon en kwam met een muzikaal antwoord.

Een extra zetel heeft het Denk volgens de exitpoll niet opgeleverd, maar wel een hoop positieve reacties. Vooral op Twitter werd er zeer positief gereageerd op de rappende Farid Azarkan. Dat is goed voor zijn imago, maar extra stemmen pakte hij er dus niet mee. De meeste reacties kwamen op hetzelfde neer: Niet mijn partij, wel een toffe rap.

Sportieve reactie
Ook de aanstichter van dit alles heeft inmiddels gereageerd. Op Twitter deelde Arjen Lubach de rap van Farid Azarkan met daarbij de tekst: “Eerlijk, ik had dit eigenlijk van Wilders verwacht. Maar dit is ook nice.”

Bio-industrie

Arjen Lubach lokte met zijn uitzending van afgelopen zondag niet alleen een reactie uit bij Farid Azarkan, maar ook bij veel kiezers. Mede dankzij zijn item over de bioindustrie ontplofte een bepaalde website. Welke dat was en waarom, kun je hier lezen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.