Coen Grutters
Coen Grutters Architectuur 19 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Luxe woonboerderij voor prikkie te koop op Funda

Een nog altijd vurige woningmarkt voorkomt niet dat Manners op zoek gaat naar de pareltjes op verkoopsite Funda, en we hebben weer beet. Deze karakteristieke woonboerderij kost minder dan een gemiddeld koophuis.

Lees je ‘karakteristiek’ in een makelaarstekst, dan is dat vaak synoniem voor oud en vervallen. In dit geval echter niet. Het knusse klinkerweggetje en het iconische Volkswagen-busje zijn een voorbode voor de sfeer ín de woonboerderij.

Luxe woonboerderij op Funda

Zo is de zithoek in de woonkamer lagergelegen, wat erg gezellig oogt. Dat gemoedelijke sfeertje komt terug in de landelijke keuken, de woonruimte en de dicht begroeide doch beeldige tuin van het huis. Daarin vind je ook een aangename zithoek, houtkachel en overkapping.

In de woonboerderij op Funda vind je onder meer een fitnessruimte, een garage voor je auto en maar liefst acht slaapkamers. Daarnaast is het huis zowaar voorzien van een mancave met bar, jukebox en flipperkast. Toch is het kroonjuweel van deze woning een van de twee chique badkamers. Door de sierlijke stenen muur, inloopdouche en prachtige wastafel waan je je in een heuse spa.

Prijs en ligging

De prijs van dit alles is 399.000 euro. Niet veel geld als je je bedenkt dat een gemiddeld koophuis nog altijd ruim vier ton kost. Er zijn echter twee nadelen. Allereerst de ligging. De woonboerderij staat namelijk in het Groningse Kantens. Hoewel er niets boven Groningen gaat, is het dorpje voor veel Nederlanders iets te ver van ‘de bewoonde wereld’.

Een ander nadeel is dat het huis al verkocht is onder voorbehoud. En als het Funda-huis in het echt net zo knus, warm en aandoenlijk oogt als op de foto, lijkt het ons sterk dat de kopers deze deal laten afketsen.

Riante villa in zelfde prijsklasse

Maar niet getreurd. Voor eenzelfde budget staat namelijk ook deze riante villa te koop. Moet het iets landelijker, dan wekt dit betaalbare landhuis wellicht je interesse.

Het enige huis op Funda dat je kunt kopen met minimumloon

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.