Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 10 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Winnie the Pooh is een sadistische killer in nieuwe horrorfilm

Van Disney-producties zijn al vaker bizarre versies gemaakt. Maar Winnie the Pooh: Blood and Honey gaat nog een stap verder. Dit wordt gewoonweg een sadistische horrorfilm.

De rechten van Winnie the Pooh vallen tegenwoordig in het zogenoemde publieke domein. Dat betekent dat iedereen zijn of haar ding met de beer kan doen. Een Amerikaanse regisseur heeft die kans met beide handen aangegrepen.

Winnie the Pooh: Blood and Honey

Regisseur Rhys Frake-Waterfield heeft een versie van de beroemde beer en zijn vrienden gemaakt die flink duisterder is dan we gewend zijn. In Winnie the Pooh: Blood and Honey zijn namelijk de beer en zijn vriend Piglet de bad guys. Ze gaan op razernij nadat ze verlaten zijn door Christopher Robin, die vertrekt naar de hoge school.

winnie the pooh horror
Pooh bear en Piglet gaan op jacht. (Afbeelding: ITN Studios)

Robin is namelijk een belangrijk ding vergeten: hij heeft geen eten achtergelaten. Dat zorgt ervoor dat Winnie the Pooh en Piglet terugvallen op hun dierlijke instincten; ze worden weer een gevaarlijke beer en varken.

“Pooh en Piglet zijn sadistisch”, stelt Frake-Waterfield in een interview met de website Dread Central. “Pooh is de alpha van de twee dus neemt altijd de leiding. Piglet is meer als een volgeling, hij doet alles wat Winnie the Pooh zegt. In de loop der tijd heeft het stel enorm sadistische trekjes ontwikkeld. Ze gaan dan ook op pad om mensen te vermoorden en op te eten. Ze moeten toch iéts eten.”

Horrorfilm bij voorbaat al viraal

Wanneer de horrorfilm uit gaat komen is nog niet bekend. Maar de animo voor deze bizarre productie is bij horrorfans is ongekend. Toen het nieuws over deze productie naar buiten kwam, ging het direct viraal. Filmliefhebbers gingen los op Blood and Honey. Sommigen schrokken ervan, anderen vonden het walgelijk of waren juist geïntrigeerd. Het nieuws werd in ieder geval door veel websites opgepikt.

Wij zijn in ieder geval wél ontzettend benieuwd wat Frake-Waterfield met de beer en het varken gaat doen. Winnie the Pooh: Blood and Honey kan namelijk zo maar eens een fantastisch gedrocht van een horrorfilm worden. En wij zijn zeker fan van het genre.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.