Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 5 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

De 10 meest aantrekkelijke mannen op aarde volgens de wetenschap

Schoonheid is niet uit te drukken in een cijfer. Althans, dat dachten we. Maar vorige jaar oktober maakten we kennis met de Golden Ratio. Een techniek die gebruikt kan worden om te bepalen hoemooi iemand is. Dankzij deze methode konden we opeens een cijfer aan een uiterlijk hangen en bepalen wie wetenschappelijk gezien het knapste is. In het lijstje met vrouwen stond Bella Hadid terecht bovenaan, maar hoe zit het met de mannen?

Inmiddels zijn ook een hele berg bekende heren door de rekenmethode gehaald. Van Idris Elba tot David Beckham en van Henry Cavill tot Ryan Gosling. Stuk voor stuk mannen die menig vrouwenhart sneller laten kloppen, maar geen van hen was aantrekkelijk genoeg voor de eerste plek. Die eer ging namelijk naar de nieuwe Batman. We hebben het dan natuurlijk over niemand minder dan Robert Pattinson.

The Witcher-ster Henry Cavill niet het knapste

Met een score van 92,15% boekte de acteur een nipte overwinning op The Witcher-ster Henry Cavill die bleef steken op 91,64%. Het brons ging naar Bradley Cooper. Hij behaalde een score van 91,08%. Daar mag hij zeker trots op zijn, want met deze score laat hij Brad Pitt (90.51%), George Clooney (89.91%), Hugh Jackman (89.64%), David Beckham (88.96%), Idris Elba (88.01%), Kanye West (87.94%) en Ryan Gosling (87.48%) achter zich.

Knapste man ter wereld Robert Pattinson
Chris Delmas / AFP (Afbeelding: AFP / Chris Delmas)

Dit percentage is dus de uitkomst van een rekenmodel dat gebruik maakt van de Golden Ratio. Dit is een theorie die is gebaseerd op een wiskundige verhouding die terugkomt in alles wat mooi is in deze wereld. Hierbij wordt er gekeken naar verschillende elementen en of deze de juiste verhouding hebben. Deze theorie kunnen we dankzij plastisch chirurg Julian De Silva losgelaten op gezicht en zo ‘wetenschappelijk’ bepalen wie het mooiste is.

Vrouwen zijn mooier dan mannen

Bij de mannen is dat dus Robert Pattinson geworden, maar met zijn score van 92,15% is hij bij lange na niet het mooiste mens op deze planeet. Bella Hadid behaalde namelijk een score van 94,35%. Ook de nummer twee bij de vrouwen, Beyonce, mocht een hogere score in ontvangst nemen (92,44%). Zo blijkt maar weer dat vrouwen aantrekkelijker zijn dan mannen, dus klik snel hier voor de wetenschappelijke lijst met mooiste vrouwen.

Knapste man Bradley Cooper
Het brons ging naar Bradley Cooper. (Afbeelding: EPA / Neil Hall)

E Online

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.