Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

De weg naar The Batman: zo heeft Robert Pattinson de rol gewonnen

Dag Ben Affleck, hallo Robert Pattinson! Het blijft even wennen, maar de Twilight ster is de nieuwe Batman. Hij gaat de hoofdrol spelen in… The Batman.

Van Twilight naar The Batman

Nu DC op losse films focust die stuk voor stuk compleet tot hun recht kunnen komen, is The Batman opeens een stuk interessanter. The Joker heeft bijvoorbeeld een compleet nieuwe Joker in de hoofdrol, gespeeld door Joaquin Phoenix. Een film die zijn eigen verhaal vertelt, zonder geforceerde koppelingen met een groter Cinematic Universe.

Maar goed, terug naar Pattinson. Hoe heeft de jongen die ons meteen aan Twilight en Harry Potter doet denken deze rol gekregen? De voormalig vampier heeft vooral indie-films op zijn naam staan, met vaak tegenvallende recensies.

Toch stond hij bovenaan het wenslijstje van de studio voor één van de grootste rollen in Hollywood. Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen? Opvallend genoeg hebben we een antwoord op die vraag, dankzij The Hollywood Reporter.

Robert Pattinson vs. Nicholas Hoult

De acteur moest na het debuut van zijn nieuwe film The Lighthouse op Cannes direct in het vliegtuig springen. Toen deden al geruchten de ronde dat hij de rol kreeg. Dat was echter niet helemaal waar, want op dat moment was Nicholas Hoult ook nog volledig in de running. Hem ken je wellicht van Dark Phoenix, Tolkien of The Favourite.

Uiteindelijk bleven die twee jonge acteurs over, na een intensief maar opvallend kort casting proces. Veel korter dan wat normaal voor zo’n grote rol de norm is.

Dat was gedeeltelijk mogelijk omdat regisseur Matt Reeves al tijdens het schrijven van zijn script acteurs in het achterhoofd hield. Ook had hij een specifieke leeftijd in gedachten, wat het casten nog makkelijker maakte. Sterker nog, nog voor hij de eerste woorden op papier zette, dacht hij al aan de Twilight acteur.

The Batman Robert Pattinson
Robert Pattinson (links) en Nicholas Hoult

De Batman in het verhaal van Reeves is ongeveer dertig jaar. Een jonge Bruce Wayne, die zijn weg nog zoekt in zijn nieuwe leven. “Het pad richting een briljante detective.” Het wordt dus niet opnieuw een origin story, of een cliché-verhaal met The Joker. In plaats daarvan gaat Reeves dieper op de detective-kant van de superheld in.

Maar goed, terug naar Pattinson en Hoult. Voor de tests moesten beide acteurs een Batsuit uit een van de vorige films dragen. Het is helaas niet bekend welke film. Volgens insiders waren ze de enige twee acteurs die überhaupt nog op de wenslijst stonden. Uiteindelijk werd Pattinson gekozen, maar volgens The Hollywood Reporter scheelde het weinig.

Geen Marvel

Opvallend genoeg vond Warner Bros. Pattinson vooral interessant omdat hij nog niet in een Marvel film heeft gespeeld. De studio wilde voorkomen dat het publiek meteen aan een superheld van de concurrent zou denken.

Nicholas Hoult speelt natuurlijk Beast in de recente X-Men films. Toch kozen ze ervoor Hoult niet te diskwalificeren, omdat hij in de X-Men meestal makeup draagt die hem vrijwel onherkenbaar maakt.

Nadat Pattinson gekozen werd kon Warner Bros. snel het nieuws bekendmaken. Al tijdens het casting-proces had de studio namelijk deals met beide acteurs uitgewerkt. Ongeacht de uitkomst kon er dus meteen een handtekening gezet worden.

Nu is het tijd voor Pattinson om te beginnen met trainen. Terwijl zijn eigen Batsuit wordt ontworpen zal de acteur rap de sportschool in moeten duiken, want naar verluidt begint The Batman ergens begin 2020 met filmen. De release staat op de planning voor 25 juni 2021.

?Check ook: Avengers: Endgame-regisseurs en Netflix werken aan megaproject

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
De weg naar The Batman: zo heeft Robert Pattinson de rol gewonnen
Sluiten