Alrik de Jong
Alrik de Jong Reizen 12 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds diepste zwembad geopend in Dubai: wie durft?

Ben je gek op duiken, maar hou je niet van de open zee? Dan is een reisje naar Dubai helemaal niet zo’n slecht idee. ‘s Werelds diepste zwembad is daar geopend en op de bodem kun je tafelvoetballen. Kijk mee tijdens een duik in Deep Dive Dubai.

Mensen zijn dol op zwembaden en bouwen de meest bizarre pools. Zo kijk je vanuit de transparante 360° infinity rooftop pool van Compass Pools heel Londen over. Deep Dive Dubai is de andere kant van de medaille.

Deep Dive Dubai: ‘s werelds diepste zwembad

Deep Dive Dubai door Guinness World Records geverifieerd als ‘s werelds diepste zwembad. Je hebt de mogelijkheid te duiken tot een diepte van 60,02 meter. Daar heb je inderdaad duikgerei en wat ervaring voor nodig.

Het diepste zwembad ter wereld is gevuld met in totaal 4 miljoen liter water, het equivalent van zes Olympische zwembaden. De eerste duikers hebben er inmiddeld hun opnamen gemaakt en ook op Instagram verschijnen sinds de opening de indrukwekkende beelden.

‘Verzonken stad’ op de bodem

Deep Dive Dubai Dubai beschikt naast heel veel water over een gecreëerde ‘verzonken stad’ op de bodem. Hier tref je een verlaten straatbeeld met een appartement, garage, arcade en zelfs een werkende voetbaltafel. Freedivers en duikers kunnen hier terecht voor een unieke belevenis. Ook worden er cursussen aangeboden voor aspirant duikers en freedivers op verschillende vaardigheidsniveaus.

deep dive dubai, 's werelds diepste zwembad
(Afbeelding: DeepDiveDubai)

Je vindt ‘s werelds diepste zwembad in Nad Al Sheba, een plaats in Dubai die ook bekendstaat om zijn renbaan, de Nad Al Sheba Racecourse. Meer informatie en beeldmateriaal vind je op de website van Deep Dive Dubai.

Toch liever naar Griekenland?

Ga je liever niet naar Dubai op vakantie, wat we op zich wel begrijpen, maar wil je wel een unieke zwembadervaring beleven? Check dan dit luxe hotel in Griekenland, dat middenin een natuurlijk gevormd zwembad van vierduizend vierkante meter groot ligt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.