Noah Korevaar
Noah Korevaar Geld & Carrière 26 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

5 boekentips van Warren Buffett die jou op termijn geld opleveren

Warren Buffett behoort met een geschat vermogen van 109 miljard dollar tot tien rijkste personen op onze aardbol. Hij tipt vijf boeken die ook van jou een betere belegger kunnen maken. Prima investering, dus.

In tegenstelling tot de rest van die top 10 wist de Amerikaan al dat geld bij elkaar te verdienen middels beleggen. Niet door Tesla of Amazon op te richten. Sterker nog, je kunt Buffett gerust de bekendste belegger ter wereld noemen.

Boekentips van geniale belegger Warren Buffett

Gelukkig is de 92-jarige miljardair niet te beroerd om tips uit te delen. Eerder deelden we al belegtips, quotes en zelfs de belangrijkste aandelen van Warren Buffett. De beste man is echter ook een fervent lezer, en gelooft er heilig in dat je niet alleen een betere ondernemer of belegger, maar ook een beter mens kunt worden door de juiste boeken te lezen.

Buffett heeft door de jaren heen dan ook regelmatig boekentips gegeven, of het nou in een podcast of in een nieuwsbrief was. We zetten vijf boeken op een rijtje die je volgens de rijke Amerikaan gelezen moet hebben. Tijd voor een bibliotheekabonnement!

1. The Intelligent Investor

The Intelligent Investor is een boek dat vaker wordt genoemd in het beleggerswereldje, maar Warren Buffett is waarschijnlijk de meest fervente evangelist. Hij noemt het zijn “favoriete boek over beleggen”. Het boek leert je onder andere het verschil tussen het maken van emotionele keuzes en een rationeler beleggingsproces. Oftewel, je krijgt de tools om rationeler naar de markt te kijken, met een blik die meer op de lange termijn focust. Precies de manier waarop Buffett belegt, en dat komt mede door dit boek.

Boekentips van meesterbelegger Warren Buffet
📕 (Afbeelding: Bol.com)

📕Check het boek bij Bol

2. Jack: Straight from the Gut

Warren Buffett noemt Jack Welch de “Tiger Woods van management. Alle CEO’s willen hem nadoen. Dat gaat ze niet lukken, maar ze kunnen dichter in de buurt komen door goed naar hem te luisteren.” In Straight from the Gut vertelt de voormalig topman van General Electric hoe hij het bedrijf uit de put wist te trekken. Klinkt stoffig, maar het boek leest haast als een thriller. De Amerikaan wisselt persoonlijke verhalen af met managementtips en inzichten die je waarschijnlijk nog lang zullen bijblijven. Ook als je niet de ambitie hebt om een manager of CEO te worden.

Boekentips van meesterbelegger Warren Buffet
📕 (Afbeelding: Bol.com)

📕Check het boek bij Bol

3. Comon Stocks and Uncommon Profits

De beleggingsstijl van Warren Buffett is deels gebaseerd op die van Philip A. Fisher, een beroemde Amerikaanse belegger. “De technieken van Fisher zorgen ervoor dat je intelligent kunt beleggen doordat je de business echt snapt, in plaats van door te speculeren”, lichtte Warren Buffett eerder toe. Fisher gelooft net als de meesterbelegger heilig in uitvoerig bedrijfsonderzoek en het beleggen voor de lange termijn. Geen maanden, maar jaren. Hij had bijna vijftig jaar lang aandelen in Motorola, bijvoorbeeld. Het komt allemaal voorbij in dit boek.

Boekentips van meesterbelegger Warren Buffet
📕 (Afbeelding: Bol.com)

📕Check het boek bij Bol

4. The Little Book of Common Sense Investing

The Vanguard Group is een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders. John C. Bogle, de voormalig CEO van het bedrijf, strooit in dit behapbare boekje met concrete tips voor beleggers. Geen ellenlange businessverhalen of stoffige anekdotes, maar bruikbare instructies waarmee je dus direct aan de slag kunt. Vooral indexbeleggen, de passieve beleggingsmethode waarmee Vanguard erg succesvol was en is, komt uitgebreid aan bod.

Boekentips van meesterbelegger Warren Buffet
📕 (Afbeelding: Bol.com)

📕Check het boek bij Bol

5. Security Analysis

We begonnen en eindigen dit lijstje met Benjamin Graham. Warren Buffet is zo’n grote fan van de econoom dat zijn boeken je om de oren vliegen in de nieuwsbrieven, podcastoptredens en interviews met de miljardair. Security Analysis stamt uit de jaren dertig van de vorige eeuw, maar is anno 2023 nog hartstikke relevant. Een echte klassieker onder beleggers, waarin Graham je alles vertelt over onder andere het beoordelen van beleggingsopties, diversificatie van je portfolio en andere bouwstenen voor een degelijke strategie die elke belegger moet kennen. De belegger der beleggers noemt het niet voor niks “mijn bijbel”.

Boekentips van meesterbelegger Warren Buffet
📕 (Afbeelding: Bol.com)

📕Check het boek bij Bol

Favobooks

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.