Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 26 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe gadget verhelpt grootste Tesla-ergernis en is veiliger

Het is misschien wel een van de grootste ergernissen onder Tesla-eigenaren, geen fysieke knoppen. Alles wat je wil aanpassen, moet je in het infotainment-scherm doen. Hoewel dit er mooi uitziet, raak je hierdoor soms langer dan gewenst afgeleid van de weg. De oplossing is hier: de Ctrl-Bar.

Alhoewel, eigenlijk is de oplossing er nog niet. De bar is momenteel nog enkel een idee met een prototype. De start-up heeft al wel genoeg geld opgehaald om de productie te starten.

De Ctrl-Bar maakt einde aan grote Tesla-ergenis

Je kunt nu al de Ctrl-Bar die een einde maakt aan de Tesla-ergernis al bestellen. De verzending van de eerste exemplaren wordt verwacht in juni.

De Ctrl-Bar werkt simpel. Het is een strook die je onder het scherm van je Tesla plaatst met twee ronde knoppen om de temperatuur te veranderen. De middelste vier knoppen kun je zelf een functie toekennen. Zo is de stoelverwarming ermee te bedienen, maar je kunt ook kiezen voor de kofferbak ruitverwarming. Onderaan de bar is een LED-strook geplaatst. Deze strook is in verschillende helderheidsniveaus en kleuren in te stellen.

Hoe werkt de Ctrl-Bar?

De bar die een einde maakt aan de Tesla-ergernis maakt verbinding via Bluetooth en wordt gevoed door een USB-kabel die is aangesloten op de USB-poort in de middenconsole achterin. Je telefoon voert de app op de achtergrond uit. De app krijgt van de bar de aanwijzingen door die deze vervolgens communiceert met je Tesla.

(Afbeelding: Indiegogo)

Inmiddels is er al genoeg geld opgehaald om de Ctrl-Bar in productie te laten gaan. Sterker nog, er is al meer dan 37 duizend euro opgehaald, terwijl het doel 25 duizend euro was. Het accessoire kost 199 euro voor de eerste 25 klanten. De andere klanten betalen 239 euro.

Test Tesla Model 3 video

In onderstaande video zie je de review van Autovisie over de Tesla Model 3 uit China.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.