Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 22 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Het wagenpark van Tiësto: deze auto’s rijdt de wereldberoemde DJ

Tijs Verwest, bekend onder de naam Tiësto, is een van de DJ’s waar Nederland trots op kan zijn. Dat er met plaatjes draaien veel geld te verdienen valt, weet de Brabander als geen ander. Door zijn flinke inkomen, heeft hij een wagenpark vol mooie auto’s weten te verzamelen.

In 2019 stond de DJ op de 285ste plek in de Quote 500, met een vermogen van 160 miljoen euro. In 2021 stond hij op plek 371, met 170 miljoen euro. Hoewel hij veel te vinden is in zijn privévliegtuig, investeert hij een deel van zijn vermogen ook in voertuigen zonder vleugels.

De auto’s van DJ Tiësto

Of Tiësto alle auto’s in dit lijstje nog steeds bezit, is niet helemaal duidelijk. Volgens onze research heeft de DJ in ieder geval elke auto in bezit gehad.

1. Bentley Mulsanne

DJ Tiësto heeft meerdere Bentley’s in zijn wagenpark gehad. In 2010 reed hij rond in een Continental GTC. Drie jaar later werd hij gespot op de achterbank van een Flying Spur.

DJ Tiësto, wagenpark, auto's
(Afbeelding: Wheelsage)

Tiësto heeft nu een Bentley Mulsanne in zijn bezit, een auto die sinds 2020 niet meer geproduceerd wordt. De ultieme luxewagen heeft een zijdezacht lopende 6.75 liter V8 met twee turbo’s. De krachtbron levert in de ‘normale’ Mulsanne 512 pk en 1.020 Nm koppel. In de Mulsanne Speed krijg je 27 pk en 80 Nm meer.

Het wagenpark van Bill Gates: Porsche-liefhebber met een brede smaak

Welke versie Tiesto heeft, is onbekend. Het is hoe dan ook een bijzondere auto, mede doordat het de grootste, statigste en meest luxe limousine is die Bentley leverde. Ga uit van een prijs van meer dan 400.000 euro.

2. Mercedes-Benz G 63 AMG

Beroemdheden houden van de G-Klasse. In veel wagenparken zie je de Geländewagen terugkomen. Ook bij Tiësto staat deze auto in de garage.

(Afbeelding: Wheelsage)

Het gaat om een Mercedes-Benz AMG G 63 uit het jaar 2018. Onder de motorkap ligt een 5.5 liter V8 die goed is voor 571 pk en 760 Nm. Hiermee sprint de bijna 2.500 kilogram zware G-Klasse van 0 naar 100 kilometer per uur in 5,4 seconden. De topsnelheid bedraagt 210 kilometer per uur.

3. Tesla Model X

Maar niet alleen auto’s met een hoge CO2-uitstoot staan in het wagenpark van DJ Tiësto. Hij heeft ook een Tesla Model X. Geschatte aankoopprijs: 99.990 euro.

DJ Tiësto, wagenpark, auto's
(Afbeelding: Tesla)

In 2020 grapte hij met Elon Musk een drive-in feest voor Tesla-eigenaren te organiseren. Inmiddels heeft Tiësto deze tweet verwijderd, al is de reactie van Elon Musk nog altijd te lezen.

Welke uitvoering Tiësto van de Tesla Model X heeft, is onbekend. Naar verluidt gaat het om een P100D met 680 pk en 967 Nm aan koppel. De EV sprint in 3,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid ligt op 250 kilometer per uur.

Ferrari’s, Lamborghini’s en Rolls-Royces

Tiësto rijdt ook veel auto’s die geen onderdeel van zijn wagenpark zijn. Of hij deze auto’s huurt, leent, krijgt of dat hij gewoon poseert voor zijn ‘taxi’, is onbekend.

Het wagenpark van Elon Musk

We noemden hem net al even, Tiësto-fan Elon Musk. Check in dit artikel de auto’s van ‘s werelds rijkste persoon ooit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.