Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 5 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Quote 500 bekend: dit zijn de meest opvallende namen en verschuivingen

Het gaat goed met de allerrijksten van Nederland. Die worden er namelijk alleen maar rijker op, zo blijkt uit de nieuwe Quote 500. Het gezamenlijke vermogen van die vijfhonderd rijksten steeg in 2019 met bijna 10 procent. Het resultaat? Een totaalbedrag van maar liefst 179,8 miljard euro.

Rijkste Nederlanders van 2019

Charlene de Carvalho-Heineken, de dochter van Freddy Heineken, mag zichzelf nog steeds de rijkste Nederlander noemen. De 65-jarige aandeelhouder van Heineken heeft een vermogen van 14,2 miljard euro. Een plek die ze waarschijnlijk nooit meer hoeft in te leveren. Ze loopt namelijk bijna 10 miljard euro voor op de tweede in het lijstje.

Daar vind je namelijk Frits Goldschmeding, die zijn fortuin onder andere verdiende met Randstad. In totaal bevat Nederland 37 miljardairs, zes meer dan vorig jaar. Een goede oogst dus. Een grote stijger is dit keer vooral DJ Tiësto. Hij heeft volgens het blad 160 miljoen op zijn bankrekening staan.

Als je de gehele top 500 erbij pakt, dan valt op dat het merendeel nog steeds door mannen wordt bezet. Dan hebben we het over maar liefst 92,6 procent. Oftewel, slechts 37 vrouwen staan in de Quote 500.

Koninklijke familie en wereldwijd

Aan de koninklijke kant is vooral Prinses Mabel van Oranje-Nassau een rappe stijger. Dankzij haar aandelen in betalingsverwerker Adyen kon ze vorig jaar opeens de lijst binnen stormen. Daar is dit jaar nog eens 20,8 procent bovenop gekomen. Op de lijst van de rijkste Nederlandse families neemt de hele koninklijke familie de twaalfde plaats in, met een gezamenlijk vermogen van 1 miljard euro. Kassa!

Benieuwd naar de allerrijksten wereldwijd? Daar vind je vooral techgiganten als Mark Zuckerberg en Bill Gates. Hier kun je ons ranglijstje checken met de rijkste mensen ter wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Quote

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Quote 500 bekend: dit zijn de meest opvallende namen en verschuivingen
Sluiten