Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 6 dec 2021
Leestijd: 7 minuten

Max Verstappen vs. Lewis Hamilton: wie heeft het mooiste wagenpark?

De strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton om het wereldkampioenschap van 2021 in de Formule 1 is om van te smullen. Maar wie heeft er los van de sport de beste auto’s? Het wagenpark van beide coureurs naast elkaar.

Mocht je een auto missen in een van beide lijstjes, laat het ons even weten via Instagram. Dan voegen we die toe (of halen we juist een auto weg die niet meer in het bezit is van een van de coureurs).

Het wagenpark van Max Verstappen

Formule 1 Ziggo gratis Max Verstappen ViaPlay
(Afbeelding: AFP / Lars Baron) (Afbeelding: AFP / Lars Baron)

Aston Martin DB11 AMR

De Nederlandse coureur heeft onder meer een Aston Martin DB11 AMR. De V12 met twee turbo’s levert 630 pk. Hiermee sprint de auto in 3,7 seconden naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 322 kilometer per uur.

Voor de auto heeft Max Verstappen helemaal niets betaald. Hij kreeg de DB11 cadeau van Aston Martin. Hiermee heeft de Formule 1-rijder een gratis auto van zo’n 280.000 euro.

Honda NSX

Ook van Honda kreeg Max Verstappen een presentje. De enige sportwagen van de Japanners, de nieuwe versie van de legendarische NSX, staat bij de jonge coureur in de garage. Het model heeft een hybride aandrijflijn die goed is voor zo’n 600 pk. Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint hij in ongeveer 3 seconden. De NSX versnelt tot 307 kilometer per uur.

Voor de NSX vraagt Honda net iets meer dan twee ton, maar Max Verstappen heeft dit niet hoeven te betalen.

Ferrari Monza SP2

Waar de Formule 1-rijder wel voor betaald heeft, is deze Ferrari Monza SP2. Van deze auto zijn slechts 499 exemplaren gemaakt. Het model heeft een 800 pk sterke V12 aan boord waarmee een topsnelheid van bijna 300 kilometer per uur gehaald kan worden, en dat zonder voorruit. De nul-naar-honderdsprint legt hij af in 2,9 seconden.

Wagenpark, Auto's Max Verstappen, Formule 1
(Afbeelding: Wheelsage) (Afbeelding: Wheelsage)

De auto kost 1,6 miljoen en was enkel te koop voor een select gezelschap. Een vereiste was dat je al een Ferrari in bezit had.

Ferrari 488 Pista

Gelukkig had Max Verstappen al de Ferrari 488 Pista in zijn garage staan. De Pista is een lichtere meer vermogende versie van de 488 GTB en levert 720 pk. De nul-naar-honderdsprint legt de bolide af in minder dan 3 seconden en het versnellen stopt bij pas 340 kilometer per uur.

Wagenpark, Auto's Max Verstappen, Formule 1
(Afbeelding: Wheelsage) (Afbeelding: Wheelsage)

Ook deze Italiaanse volbloed kreeg de Formule 1-rijder niet gratis. De startprijs voor een nieuwe Pista is 355.038 euro in Nederland.

Porsche 911 GT2 RS

Wellicht iets minder opvallend is de Porsche 911 GT2 RS. Desondanks is de 700 pk sterke raceauto met een nul-naar-honderdsprint van 2,8 seconden en een topsnelheid van 340 kilometer per uur absurd snel.

Wagenpark, Auto's Max Verstappen, Formule 1
(Afbeelding: Wheelsage) (Afbeelding: Wheelsage)

Voor de Duitse krachtpatser wordt zo’n 390.000 euro betaald als hij nieuw uit de showroom komt rollen.

Aston Martin Valkyrie

Naast alle supercars heeft Max verstappen ook een echte hypercar in zijn collectie. De Aston Martin Valkyrie heeft een hybride-aandrijflijn, goed voor 1100 pk. Hiermee trekt de auto van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,6 seconden. Het versnellen stopt pas bij 402 kilometer per uur.

Aston Martin Valkyrie
(Afbeelding: Wheelsage)

Naast de snelste is dit ook de duurste auto van de Formule 1-coureur. De auto wordt normaal gesproken verkocht voor zo’n 2,5 miljoen euro, maar Verstappen kreeg hem helemaal gratis. En dat terwijl er maar 175 exemplaren zijn gemaakt, waarvan 25 de naam AMR dragen.

Renault Sport R.S. 01

Naast extreme straatauto’s heeft Max ook een Renault Sport R.S. 01 in zijn garage staan. De circuitauto heeft een 3,8-liter V6 goed voor 500 pk en 600 Nm. Door zijn lage gewicht (1.120 kilogram) trekt de Renault in slechts 2,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Het feest stopt pas bij 299 kilometer per uur.

Renault Sport R.S. 01. Wagenpark, Auto's Max Verstappen, Formule 1
(Afbeelding: Wheelsage) (Afbeelding: Wheelsage)

Voor de raceauto van 290.000 euro betaalde Max Verstappen, je voelt hem al aankomen, niets. Hij kreeg de auto van Renault toen zijn leverancier van de Formule 1-motoren bij Red Bull Racing waren.

De auto’s van Lewis Hamilton

(Afbeelding: AFP / Hamad I Mohammed)

Ferrari LaFerrari

Een van de pareltjes uit het wagenpark van Lewis Hamilton is een Ferrari LaFerrari. De hybride-auto heeft een 6.3 liter V12 én een elektromotor aan boord. Samen zijn deze goed voor 963 pk. Hiermee sprint het Italiaanse raspaard van 0 naar 96 kilometer per uur (60 mijl per uur) in slechts 2,5 seconden.

(Afbeelding: Wheelsage)

De auto heeft een startprijs van ruim 1,4 miljoen dollar (1,14 miljoen euro) en is in een oplage van slechts 500 exemplaren verkocht.

McLaren P1

Ook de McLaren P1 is met slechts 375 gebouwde exemplaren een zeldzame verschijning. Het model heeft tevens een hybride aandrijflijn. De 3.8 liter V8 levert in combinatie met een elektromotor 916 pk. De P1 sprint in 2,8 seconden naar de 100 kilometer per uur.

(Afbeelding: Wheelsage)

De McLaren P1 is iets goedkoper dan de Ferrari. Het basismodel kostte 1.030.000 euro, maar na het aanvinken van de optielijst werd er 1,2 miljoen euro betaald voor de supercar.

Pagani Zonda 760 LH

Een nog veel duurdere auto uit zijn wagenpark is de Pagina Zonda 760 LH. Voor de supercar werd naar schatting 1,9 miljoen euro neergelegd. Hier kreeg hij een 7.3 liter V12 van AMG met 760 pk voor terug.

(Afbeelding: Wheelsage)

Lewis Hamilton ging niet echt voorzichtig met de auto om. Hij raakte in Monaco stilstaande auto’s na een wild nachtje feesten. Later vertelde hij in een interview dat de Zonda vreselijk is om te rijden.

Shelby GT500

Ook met de Ford Mustang Shelby GT500 is hij niet echt blij. Volgens hem is enkel de lak van zijn auto goed en rijdt hij hier eigenlijk nooit in.

Shelby GT500 
(Afbeelding: Wheelsage)

De Shelby GT500 is een echte klassieke Amerikaanse muscle car. De auto heeft een dikke 7.0 liter V8 met 360 pk. Hoeveel Lewis Hamilton voor de auto heeft betaald, is onbekend.

Shelby 427 Cobra

Maar de Formule 1-coureur heeft nog een Shelby, waar hij wel regelmatig in rijdt. We hebben het hier over een zeldzame 427 Cobra.

Shelby 427 Cobra, Lewis Hamilton
(Afbeelding: Wheelsage)

Ook deze Amerikaan heeft een 7.0 liter V8 met 360 pk. Hoeveel Lewis Hamilton voor de auto heeft betaald is niet te achterhalen, maar prijzen voor de klassieker lopen in de miljoenen euro’s.

Mercedes-AMG GTR

Ook de Mercedes-AMG GTR uit zijn wagenpark beschikt over een dikke V8, maar dan met een slagvolume van 4 liter. Twee turbo’s blazen 585 pk uit het blok. Hiermee sprint het model van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,6 seconden.

Mercedes-AMG GTR, Lewis Hamilton
(Afbeelding: Wheelsage)

In Nederland kost de Mercedes-AMG GTR 246.502 euro, maar naar verluidt heeft de concurrent van Max Verstappen een goede deal weten te sluiten met Mercedes.

Ferrari 599 SA Aperta

Door naar nog meer vermogen, dat je terugvindt in de Ferrari 599 SA Aperta van Lewis Hamilton. De 6.0 liter V12 levert 665 pk.

Ferrari 599 SA Aperta
(Afbeelding: Wheelsage)

Ferrari vroeg voor het model meer dan 1,45 miljoen euro en bouwde slechts tachtig exemplaren. Een daarvan maakt dus onderdeel uit van het wagenpark van Lewis Hamilton.

Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Black Series

Ook buiten het circuit om is Lewis Hamilton duidelijk fan van Mercedes. Zo kocht hij een Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Black Series. De 6,.2 liter V8 in deze AMG levert 631 pk. Hiermee sprint de auto van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,6 seconden.

Het model kostte in Nederland meer dan 325 duizend euro. Hoeveel Lewis Hamilton voor de auto heeft betaald, is niet bekend.

Mercedes-AMG One

Naast formule 1-rijder is Lewis Hamilton ook ambassadeur van Mercedes. Zo trad hij op tijdens de introductie van de Vision Mercedes Maybach 6 cabriolet en de Mercedes-AMG One. Of deze auto daadwerkelijk onderdeel is van zijn wagenpark, is niet helemaal zeker.

Mercedes-AMG One
(Afbeelding: Mercedes)

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Ook was hij te zien in een Mercedes AMG G63 6×6. Of deze auto daadwerkelijk onderdeel is van zijn wagenpark, is ook niet helemaal zeker.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet
(Afbeelding: Mercedes)

MV Agusta Lewis Hamilton Edition 800 RR

Naast heel veel dikke auto’s heeft de coureur ook een motor. De MV Agusta Lewis Hamilton Edition 800 RR is een Limited Edition van de normale 800 RR.

De driecilinder levert 140 pk en is meer dan 10.000 euro duurder dan het standaard model. De speciale editie kostte 32.000 euro en er zijn slechts 144 exemplaren van geproduceerd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.