Pim Jansen
Pim Jansen Televisie 6 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Jeroen Pauw dropt programma over ongelijkheid in Nederland

Hoe zit het in Nederland eigenlijk met het verschil tussen arm en rijk? Welnu, niemand minder dan Jeroen Pauw en Sander Heijne gaan het uitzoeken in het nieuwe televisieprogramma Scheefgroei.

Hoe groter het verschil tussen arm en rijk, des te slechter het met de welvaart in een land gesteld is. Dat kun je grofweg wel stellen. Oh, dan zit het in Nederland goed, zal je denken. Maar dat ligt blijkbaar toch wat genuanceerder. Ook hier groeit de kloof.

Jeroen Pauw onderzoekt verschil tussen arm en rijk

Jeroen Pauw onderzoekt in het nieuwe programma opnieuw de economische ongelijkheid in onze maatschappij. Samen met journalist Sander Heijne presenteert hij vanaf 20 december Scheefgroei, waarin ze onderzoeken hoe we kunnen bouwen aan een samenleving waarin iedereen goed mee kan doen.

In elke aflevering van het programma staat een ander thema centraal. In de eerste aflevering bespreekt Jeroen Pauw het onderwijs. Hij praat daarvoor met verschillende betrokkenen zoals ouders, scholieren, docenten en onderwijskundigen. Ook thema’s als de arbeidsmarkt en de woningmarkt komen aan bod. In de laatste aflevering wordt gekeken naar de toekomst en hoe het anders kan.

Scheefgroei vanaf 20 december op NPO 1

De eerste vier afleveringen worden vanaf 20 december dagelijks om 22.30 uitgezonden op NPO 1. De laatste twee afleveringen volgen na het kerstweekend. Jeroen Pauw maakte eerder al het tweedelige programma Scheefgroei in de Polder. Daarin onderzocht de presentator hoe het komt dat het merendeel van de ‘gewone mensen’ weinig terugziet van economische groei. Ook voor dat programma werkte hij samen met Sander Heijne.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.