Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 17 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Polestar neemt de Volvo V60 onder handen en creëert de dikste stationwagen van dit moment

Alle andere stationwagens kunnen hun borst natmaken. De nieuwste Volvo V60-wagen is niet alleen de ideale gezinswagen voor de veeleisende automobilist, het is ook nog eens een zeer zuinige en krachtige hybride. Grootste verantwoordelijk voor de upgrade van de ‘gewone’ V60 is Polestar. Het bedrijf dat is 2015 door Volvo werd overgenomen, zorgt voor de cosmetische en technische verbeteringen.

Tot 2015 genoot Polestar van een rustig bestaan in de luwte. Eerder had men prototypes geproduceerd en deelgenomen aan verschillende races met het Polestar-raceteam. Als onderdeel van Volvo zal Polestar hoogwaardige elektrische auto’s produceren die zullen concurreren met bedrijven zoals Tesla.

Volvo V60 Polestar met dik 415 pk

De Volvo Polestar heeft net als andere Volvo modellen een T8 aandrijving welke bestaat uit een turbo- en supercharged 2.0 inline viercilinder motor met twee elektrische motoren en een 8-versnellingen automaat. De motor is goed voor ruim 415 pk en zal 670 Nm koppel produceren. Dat is een verbetering van 15 pk en 30 Nm. Nieuwe software zorgt ook voor meer koppel bij de achterwielen. Daarnaast zijn de schokdempers verbeterd en is de Volvo Polestar voorzien van Brembo remschijven.

Polestars software optimaliseert de prestaties van de V60 en biedt zelfs de mogelijkheid om zonder emissie te rijden. De auto profiteert ook van Ohlins ophangsysteem met coil-over dempers. Lichtmetalen wielen onder de minimale wielkasten en een verduisterde grille geven de wagen een optimale uitstraling. Een exacte prijs is nog niet bekend, maar goedkoop zal deze gruwelijke stationwagen niet gaan worden.

Betaalbare stationwagen

Durf je nu al te zeggen dat de Volvo V60 van Polestar niet binnen je budget valt? Geen zorgen! Ook jij kunt een dikke station rijden. Wij hebben namelijk drie hele stijlvolle tweedehands stationwagens voor nog geen 15k voor je op een rijtje gezet. Heb je de optie om te leasen? Dan moet je snel hier klikken voor vijf stijlvolle stationwagens die je blind kunt leasen.

Man Of Many

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.