Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 31 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Viral Apple-reclame met grote Hollywoodsterren doet Netflix zweten

Een viral reclame van Apple TV+ lijkt een nieuw hoofdstuk te schrijven in de grote strijd der streamingdiensten. Nog nooit gooide de techgigant met zoveel geld naar een beroemdheid om in een spotje te figureren. En ook Netflix en HBO Max krijgen er subtiel van langs.

Timothée Chalamet is momenteel de golden boy van Hollywood. In de ogen van regisseurs kan de 27-jarige halve Fransman maar weinig verkeerd doen en gezien het kassasucces van zijn films, nemen de studiobonzen hem maar wat graag onder de arm. Nochtans hebben alle grootste sterren inmiddels een film of serie op Apple TV+. Waarom Timothée Chalamet niet?

Dat vraagt de ster van de Netflix-kaskraker The King zich namelijk ook af. Een geveinsd gefrustreerde en zelfspottende Chalamet kan het maar niet geloven dat zijn collega-acteurs en vrienden wel mogen schitteren op Apple TV+. Zijn maatje op de set van Dune – dat uitsluitend op HBO Max te zien is – Jason Momoa strooit nog wat extra zout in de wonde: “Wie heeft er nou geen serie op Apple?” Uiteindelijk bezwijkt de meest gewilde Hollywood-acteur van het moment en vraagt Timothée Chalamet dan maar zelf: “Apple, bel je me?”

Timothée Chalamet vs Netflix vs HBO Max

Hoe dan ook is het geen toeval dat Apple naar verluidt nog nooit een groter bedrag op tafel heeft gelegd voor de diensten van een beroemdheid. Elke filmstudio, elke scenarist en elke regisseur smeekt Timothée Chalamet bijna om deel uit te maken van de cast van hun nieuw project. Maar de meest gevraagde acteur ter wereld is ook berucht omwille van zijn kieskeurigheid.

Zijn zogenaamde voorkeur voor Apple is dus tegelijkertijd een indicatie dat het platform van de techgigant niet alleen het neusje van de zalm is onder de streamingdiensten, maar ook dat zijn eerdere rollen voor Netflix (Don’t Look Up, The King) en HBO Max (Dune) een stuk minder boeiend zijn. Geen slechte marketingtactiek in ieder geval. Tijd om toch maar dat abonnement op Apple TV+ te nemen?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.