Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 11 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Videoland-docu zou iedere Nederlander moeten zien

Van sommige documentaires weet je bij voorbaat al dat je ze moet zien. Bij The Last Dance over Michael Jordan wist je dat bijvoorbeeld al. Maar bij deze nieuwe docu op Videoland, Veerkracht: de rek is eruit, geldt dat om heel andere redenen nog veel meer.

Deze documentaire gaat over de zorg en het zorgpersoneel tijdens corona. En de naam zegt het al, de rek is eruit. Iedere Nederlander zou hier eigenlijk op moeten afstemmen, wat je mening over corona-maatregelen ook is. Pas als je weet wat er zich binnen de muren van ziekenhuizen afspeelt of heeft afgespeeld, kun je pas echt een oordeel vellen over de materie.

Documentaire over zorgpersoneel tijdens Corona

Videoland komt met een nieuwe documentaire over de druk op zorgpersoneel in corona-tijd. In Veerkracht: de rek is eruit wordt achter de schermen meegekeken bij het werk in een ziekenhuis en is de druk die medewerkers voelen zichtbaar.

In Veerkracht: de rek is eruit worden de medewerkers van regioziekenhuis Bernhoven in het Brabantse Uden gevolgd. Het ziekenhuis lag tijdens het begin van de coronacrisis in een zogenoemd brandhaardgebied: er waren in Brabant destijds erg veel besmettingen.

In de Videoland-documentaire komen onder meer verhalen voorbij van patiënten die worden overgeplaatst omdat er geen plek meer is, de woede van families, de machteloosheid en frustratie van oververmoeide teams en mensen die al maandenlang op een zorgwachtlijst staan.

Veerkracht deel 2 vanaf 14 januari op Videoland

De documentaire is een vervolg op Veerkracht: gevecht tegen corona, die bijna een jaar geleden uitkwam. Het vervolg is vanaf vrijdag 14 januari te zien op de streamingdienst Videoland.

Geen Videoland? geen probleem, je kunt de streamingdienst 14 dagen gratis uitproberen. Daarna is de dienst beschikbaar vanaf 4,95 euro per maand. Je hebt dan beschikking over series als Mocro Maffia, Batwoman, Judas, The Handmaid’s Tale, Homeland en The Blacklist.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.