Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 10 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

DENHAM en Dutch Dandies bundelen krachten voor nieuwe jeans

Kijk iets verder dan de jeans die je uit gewoonte al seizoen na seizoen koopt. Soms komt er iets langs dat net even die welkome twist geeft, zoals de nieuwe samenwerking tussen de Nederlandse merken Dutch Dandies en DENHAM.

Het stijlvolle Nederlandse menswearlabel breidt zijn collectie uit met deze jeans, gemaakt door het Amsterdamse DENHAM. Voor de nieuwkomer: Jason Denham, de Britse eigenaar, richtte het jeansmerk op in 2008. Inmiddels is het uitgegroeid tot een compleet merk voor mannen en vrouwen, inclusief bovenkleding, tops, broeken en accessoires.

Denham x Dutch Dandies

Er stroomt zo ongeveer blauw bloed door Denham’s aderen, met jeans die bijna op een sartoriale wijze worden gemaakt. Dutch Dandies was dan ook de uitgelezen partner om dit speciale Razor-model mee te ontwikkelen.

Dutch Dandies X DenHam, jeans, 2

Het resultaat is een slanke, maar gemakkelijke pasvorm (katoen/elastan) met twee steekzakken. Op deze manier kan je ‘m ook als chino dragen. Met speciale details als het Dutch Dandies-logo op een steekzak en achterzijde en speciale lettering op de knopen. De limited edition Dutch Dandies x DENHAM jeans is er in twee wassingen en is geweven door de vooraanstaande Italiaanse denim-wever Candiani.

De jeans shoppen

Candiani werd opgericht in 1938, in een klein stadje net buiten Milaan. Waar nog steeds veel premium merken aankloppen voor hun denim. Ook trouwens één van de groenste en meest transparante wevers van dit moment die al hun materialen zo lokaal mogelijk verkrijgen, dus je bent verzekerd van duurzaamheid. Goed voor de dag komen door puur vakmanschap en ook nog eens met een schoon geweten. De jeans Dutch Dandies by DENHAM is een musthave voor in je kledingkast. En een prettige tegenhanger voor de trend van wijdere broeken, die nou eenmaal niet bij iedereen passen.

Dutch Dandies X DenHam, jeans

Shop de jeans (donkere wassing, lichte wassing) op de website van Only for Men voor 199,95 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.