Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Formule 1 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Verstappen krijgt nu al concurrentie van nieuwe Nederlander in Formule 1

Het lijstje Nederlanders in de Formule 1 wordt dit weekend weer wat langer. Nyck de Vries gaat volgens Racingnews365 in Barcelona zijn eerste officiële kilometers maken in een Formule 1 auto. Op een direct duel met landgenoot Max Verstappen moet hij nog wel even wachten. De testcoureur van Mercedes komt alleen in de eerste vrije training in actie.

Nyck de Vries staat al enige tijd onder contract bij het team van Mercedes. Namens de Duitse renstal komt hij sinds 2019 uit in de Formule-E. Met succes, want vorig seizoen pakte de in Friesland geboren coureur de titel in deze volledig elektrische raceklasse. Ook dit jaar komt hij uit voor Mercedes-EQ Formula E Team en won afgelopen weekend de race in Berlijn.

Max Verstappen krijgt concurrentie uit eigen land

Naast Formule E-coureur is Nyck de Vries ook Formule 1 testcoureurs bij Mercedes. Alle teams zijn verplicht om minstens twee keer per seizoen een rookie-coureur achter het stuur te zetten in een eerste vrije training. Het lag dus in de lijn der verwachting dat de 27-jarige Fries dit jaar zijn kans zou gaan krijgen op het allerhoogste niveau.

Nyck de Vries afgelopen weekend:

Dit zal echter niet zijn achter het stuur van een Mercedes-auto. Nyck de Vries neemt namelijk plaats in de Williams van Alexander Albon. Deze Britse renstal rijdt met Mercedes motoren en heeft nauwe banden met het team uit Duitsland. Waarschijnlijk is het uitlenen van rookies (zodat zij ervaring op kunnen doen) onderdeel van de samenwerking.

Live het debuut van Nyck de Vries volgen

Nyck de Vries is de eerste Nederlander die in de Formule 1 gaat rijden sinds het debuut van Max Verstappen. Mocht je willen zien hoe hij het er vanaf brengt, zorg dan dat je vrijdagmiddag je agenda leeg houdt. Nyck de Vries zal tijdens de eerste vrije training (tussen 14:00 en 15:00) te zien zijn op het Spaanse asfalt. Meekijken kan via Viaplay, maar er zijn ook andere manieren.

Bizarre statistiek toont waarom Verstappen de absolute titelfavoriet is

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.