Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 3 feb 2021
Leestijd: 5 minuten

14 Valentijnsdag-cadeautips voor hem én voor haar

Valentijnsdag nadert rap. Februari is alweer begonnen, wat betekent dat het zo 14 februari is. Valentijnsdag is door de lockdown net even anders dan de voorgaande jaren. Juist daardoor kan een sympathiek cadeautje voor hem, haar of jullie beiden het verschil maken.

Valentijnsdag-cadeautips

Iets waardoor je elkaar weet te verrassen, of waarmee je de komende weken plezier hebt. Eindelijk eens niet een avondje Netflix. We zetten veertien cadeautips voor Valentijnsdag voor je op een rijtje!

Funko Pop Star Wars

Is je partner groot fan van The Mandalorian en Star Wars in het algemeen? Dan is een nieuwe serie van Funko Pop wellicht het perfecte cadeautje. De koning der verzamelbare figurines heeft namelijk Valentijnsdag-uitvoeringen van onder andere Darth Vader, Chewbacca en Yoda uitgebracht. Haast pijnlijk roze, maar wat is er romantischer dan Darth Vader die je een groot hart aanbiedt?

Klik hier voor meer (prijs)informatie

14 Valentijnsdag-cadeautips voor hem én voor haar
(Afbeelding: Funko Pop!)

Speeltjes voor in bed

We schreven het vorig jaar nog: één op de zes jongeren geeft voor Valentijnsdag seks cadeau. Dit jaar kun je toch wat spanning en verrassing in de mix gooien middels een cadeautje waar je het hele jaar door plezier van hebt: een seksspeeltje. We hebben zelfs een heel lijstje met aan te raden speeltjes voor je klaar staan. Zo zijn we dan ook wel weer.

Whiskey-proeverij

Ook tijdens Valentijnsdag zitten we vooral binnen. Helaas. Til die avondjes samen op de bank naar een hoger niveau door daar wat luxe aan toe te voegen. Geen simpel biertje of een glas cola op tafel tijdens het Netflixen, maar een goede whiskey. Je kunt schitterende proefpaketten online bestellen. Zo kun je samen ontdekken welke whiskey je het lekkerst vindt.

Klik hier voor meer (prijs)informatie

Air Force 1 Valentijnsdag-editie

Valentijnsdag is natuurlijk zo commercieel als het maar kan. Menig groot merk speelt er dan ook gretig op in. Dat geldt ook voor Nike. De sneaker-fabrikant heeft een speciale Valentijnsdag-uitvoering van de iconische Air Force 1 uitgebracht. Of het smaakvol of juist spuuglelijk is, laten we aan jou over.

Klik hier voor meer (prijs)informatie

14 Valentijnsdag-cadeautips voor hem én voor haar
(Afbeelding: Nike)

LEGO: ja, echt!

Tip: geef tijdens Valentijnsdag iets waar je de ander of jullie samen een aantal avonden mee zoet zijn. Zoals, ja echt, een doos LEGO. Van Baby Yoda tot enorme historische gebouwen: de Deense speelgoedfabrikant heeft talloze sets voor volwassenen. Samen aan een enorm bouwwerk bouwen is leuker dan je denkt, en weer eens wat anders dan een avondje Netflix. We hebben hier allerlei aanraders van LEGO voor je op een rijtje gezet.

Til je Netflix naar een hoger niveau

Over Netflix gesproken: ook op dat vlak kun je je partner verrassen. Die streamingdienst bestaat anno 2021 vooral uit Originals van wisselende kwaliteit. Vooral op filmvlak is het aanbod opvallend beperkt geworden. Trakteer je partner en jezelf op een abonnement op Cinemember. Dat is een Nederlandse streamingdienst die zich onderscheidt met een sterk aanbod van topfilms. Niet alleen obscuur filmhuis-gedoe, maar ook gewoon blockbusters. Handig gepresenteerd en gecureerd op basis van bijvoorbeeld de IMDb-score. Een heerlijk stukje afwisseling op je reguliere Netflix-dieet!

Klik hier voor meer (prijs)informatie

Upgrade voor thuiswerkers

Thuiswerken is lang niet altijd een pretje, zeker niet als je dicht bij elkaar zit. Ja, Valentijnsdag is uiterst commercieel, maar je kunt de gelegenheid wel aangrijpen om jullie thuiswerk-setup van een upgrade te voorzien. We hebben een lijst klaar staan met de beste noise cancelling-koptelefoons. Die zorgen ervoor dat je geen last van elkaar of je omgeving hebt tijdens het thuiswerken. Ideaal, en met een druk op de knop kun je alsnog gewoon met elkaar praten. Leuk en vooral reuze handig.

Bose Noise Cancelling Headphones 700
(Afbeelding: Bose)

Russische liefdesverhalen

Wil je het toch wat romantischer aanpakken? Dan is voor de lezers een recente uitgave van uitgeverij Van Oorschot een aanrader. Zij bundelden allerlei Russische liefdesverhalen, uiteraard vertaald, in de bundel ‘Voor de liefste’. Wat deze cadeautip zo leuk maakt, is dat er twee omslagen zijn. Één voor de man, en de ander voor de vrouw. Samen vormen ze een geheel. Aanrader! Oh ja, en vergeet vooral niet boeken bij je lokale boekhandel te bestellen.

Klik hier voor meer (prijs)informatie

Vinobox

Tijdens het lezen, streamen en bouwen wil je natuurlijk wel wat drinken. Als je niet van de whiskey bent, dan is Vinobox een aanrader. Elke maand krijg je een box met een selectie aan wijnen. Vervolgens geef je aan welke je lekker vond, en wordt de box algoritmisch op basis van jouw smaak aangepast. Maar ook één box bestellen is al leuk, omdat je zo echt nieuwe smaken leert kennen. ook verkrijgbaar in non-alcoholische vorm!

Klik hier voor meer (prijs)informatie

Kerstcadeau tips
(Afbeelding: Vinobox)

Een goed gesprek

Je zit door de lockdown waarschijnlijk al bijna een jaar op elkaars lip. Veel zul je ook niet los van de ander beleven, dus waar heb je het dan nog over? Pro-tip: koop als cadeautje een pakje kaarten met goede vragen. Het klinkt cliché en saai, maar dat is het allerminst. Het zal je verbazen hoe een goede stelling, prikkelende vraag of keuze kan leiden tot boeiende gesprekken die je anders niet gevoerd zou hebben. Zo leer je de ander gegarandeerd nog beter kennen.

Klik hier voor meer (prijs)informatie

Ouderwets plezier

Is dat toch wat te intens of ongemakkelijk? Koop dan een goed bordpspel. Nee, geen stoffig familiespel waar je bij in slaap valt, maar een gegarandeerde toffe avond voor twee personen. Zolang je maar weet welke bordspellen de moeite waard zijn. Je raadt het al: we hebben een lijst voor je klaar staan.

Een sensueel dessert

De beschrijving van deze set is heftig: “Transformeer je geliefde in een sensueel dessert.” Sla die tekst even over, en je hebt een leuk cadeautje waar je samen profijt van hebt. Steek wat kaarsen aan, zet bijpassende muziek op en haal je massageolie-set tevoorschijn. Perfect tegen de stress.

Klik hier voor meer (prijs)informatie

Kaart met zaadjes

Tijd voor een subtiel en duurzaam cadeautje: een handgeschreven kaart. Maar, met een twist! Deze kaarten kun je namelijk na het lezen planten. Er zitten bloemzaadjes in verwerkt, waardoor je na een tijdje nog een cadeau krijgt: de bloem in kwestie. Of, zoals de fabrikant het zoetjes samenvat: “Laat de liefde bloeien!”

Klik hier voor meer (prijs)informatie

14 Valentijnsdag-cadeautips voor hem én voor haar
(Afbeelding:Growing Paper)

Steun de lokale middenstand

Tot slot: kijk eens rond in de stad of het dorp waar je woont. Lokale ondernemers kunnen elke vorm van steun gebruiken tijdens de lockdown, en stunten dan ook vaak met leuke (borrel)pakketten, bonbons en/of andere cadeautjes voor Valentijnsdag. Zo steun je de lokale middenstand en geef je een cadeautje dat origineel is. Win-win!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.