Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 3 nov 2020
Leestijd: 10 minuten

Dit zijn de 10 beste noise cancelling koptelefoons van 2020

Of je nu naar je favoriete muziek luistert, een podcast aan hebt staan of een serie op Netflix aan het kijken bent, het liefste wil je altijd en overal kunnen genieten van het beste geluid. Gelukkig kan dat sinds de komst van noise cancelling beter dan ooit. Dankzij deze techniek wordt het geluid om je heen weggefilterd en hoor je alleen nog maar wat je echt wil horen. Maar welke noise cancelling koptelefoon is op dit moment de beste keuze?

Waar noise cancelling een aantal jaar geleden nog een exclusieve feature was, zien we tegenwoordig steeds meer koptelefoons en zelfs oordopjes met deze techniek. Wat noise cancelling doet is het luisteren naar de omgeving. Een microfoon vangt omgevingsgeluiden en ruis op om deze vervolgens te analyseren. Daaruit komt een antigeluid. Een toon die precies omgekeerd is aan het geluid dat je wil wegfilteren. Zodra je deze over elkaar heen legt, heb je minder last van het geluid in je omgeving.

Waarom een noise cancelling koptelefoon kopen?

Het kunnen wegfilteren van omgevingsgeluid is vooral handig als je veel met het openbaar vervoer reist of op een drukke werkplek zit. Als je in een goede noise cancelling koptelefoon investeert heb je echt het gevoel dat je afgesloten wordt van alles om je heen. Hierdoor heb je niet alleen minder last van je omgeving, maar geniet je ook meer van je muziek. Iedereen bij ons op de redactie heeft er inmiddels eentje en we kunnen echt niet meer zonder.

Mocht je nog twijfelen of een noise cancelling koptelefoon ook voor jou de moeite waard is, probeer het dan eerst eens. Ga naar een winkel en ervaar hoe het is. Noise cancelling is namelijk echt een techniek die je moet ervaren. Het is namelijk moeilijk om te omschrijven hoe dit aanvoelt, maar geloof ons, het is zonder enige twijfel de moeite waard. Om er zeker van de te zijn dat je de juiste noise cancelling koptelefoon in huis haalt, hebben wij onze favorieten op een rij gezet.

De 10 beste noise cancelling koptelefoons van 2020

1. Sony WH-1000XM4 – De nieuwe koning

Met de WH-100XM3 had Sony al één van de beste noise cancelling koptelefoons van de afgelopen jaren. Nu heeft deze een opvolger gekregen. De WH-1000XM4 is alles wat zijn voorganger was, maar dan beter. Visueel gezien lijkt er misschien niet zo heel veel veranderd, maar Sony heeft er wel degelijk een schepje bovenop gedaan.

Zo beschikt de nieuwste noise cancelling koptelefoon van Sony over multipoint-connection. Dit betekent dat je nu twee apparaten tegelijk kan verbinden, bijvoorbeeld je telefoon en laptop. Daarnaast pauzeert de muziek nu automatisch wanneer je de koptelefoon afzet en is Speak-to-Chat toegevoegd. Helaas staat daar tegenover dat er afscheid genomen is van de AptX-ondersteuning. Dit kan een beperking zijn wanneer je gebruik maakt van een Windows pc.

Sony WH-1000XM4 noise cancelling
De Sony WH-1000XM4 (Afbeelding: Sony)

2. Sony WH-1000XM3 – de kroonprins

Lange tijd was Bose hét merk als je op zoek was naar een noise cancelling koptelefoon, maar die tijd is voorbij. De concurrentie is in rap tempo dichterbij gekomen, en heeft Bose zelfs ingehaald. Sony weet namelijk voor het tweede jaar op rij de beste noise cancelling koptelefoon af te te leveren. De Sony WH-1000XM2 was al goed, maar de WH-1000XM3 is toch nog net een stukje beter.

Niet alleen de noise cancelling is opnieuw ongeëvenaard, ook op andere fronten is de Sony WH-1000XM3 ijzersterk. Het Geluid klinkt, ook zonder kabel, vol en helder dankzij de aptX en Sony LDAC. Verder ondersteunt hij verschillende assistenten (Google Assistant en Alexa), gaat de batterij dertig uur mee en heeft hij een aantal handige features zoals de Snelle Aandacht-functie. Toch is hij nog niet perfect, want de belkwaliteit houdt niet over.

Sony WH-1000MX3
De Sony WH-1000MX3. (Afbeelding: Sony)

3. Bose Noise Cancelling Headphone 700 – Stijlvolle nummer drie

Dat Sony tegenwoordig wordt gezien als hét merk voor Noise Cancelling koptelefoons betekent niet dat Bose opeens tweederangs geworden is. Hun Noise Cancelling Headphones 700 behoort nog steeds tot de beste koptelefoons in dit segment. Vooral als het gaat om geluidskwaliteit behoort Bose tot de top en ook de noise cancelling zelf is nog steeds van een ongekend hoog niveau.

Of je voor de Bose of Sony moet gaan is dan ook vooral afhankelijk van wat je zoekt. Zo is de WH-1000XM3 goedkoper en heeft een langere batterijduur. De koptelefoon van Bose klinkt daarentegen een stuk beter bij het bellen en is visueel wat interessanter. Het ontwerp van de Bose Noise Cancelling Headphone 700 is net even wat spannender. Welke van de twee je moet kiezen, is vooral afhankelijk van smaak en kleine voorkeuren.

Bose Noise Cancelling Headphones 700
De Bose Noise Cancelling Headphones 700. (Afbeelding: Bose)

4. JBL Live 650BTNC – Noice cancelling voor een scherpe prijs

Sony en Bose zijn misschien de twee favorieten voor de titel, maar dat betekent niet dat de concurrentie kansloos is. Andere merken moeten op andere gebieden zien te concurreren. JBL doet dat door de focus te leggen op een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Hun Live 650BTNC is aanzienlijk goedkoper dan de Sony WH-1000XM3 en de Bose Noise Cancelling Headphones 700, maar kan nog steeds goed meekomen.

De JBL Live 650BTNC voelt goed aan, het geluid klinkt meer dan prima en ook de noise cancelling is ruim in orde. Verder ondersteunt hij Google Assistant en biedt hij genoeg andere features om mee aan de slag te gaan. Combineer dat alles met een prima batterijduur en je hebt een noise cancelling koptelefoon die ieder euro meer dan waard is.

JBL Live 650 BTNC
De JBL Live 650 BTNC (Afbeelding: JBL)

5. Sennheiser Momentum Wireless – Genieten in Stijl

Zoek je een kwalitatief hoogwaardige koptelefoon die er ook nog eens goed uitziet? Dan kom je uit bij de Sennheiser Momentum. Althans, als je bereid bent om wat meer geld uit te geven. Niet goedkoop, maar dan krijg je wel één van de betere en meest stijlvolle noise cancelling koptelefoons.

Het geluid is van een zeer hoog niveau en deze koptelefoon kan zich dan ook meten met de Sony WH-1000XM3. Verder heeft hij noise cancelling die je kunt aanpassen en is de Sennheiser Momentum Wireless voorzien van een tracker. Handig als jij iemand bent die zijn koptelefoon nog wel eens kwijt is.

Sennheiser Momentum Wireless
De Sennheiser Momentum Wireless. (Afbeelding: Sennheiser)

6. Marshall Monitor II A.N.C. – Stoer en stijlvol

Voor de noise cancelling koptelefoon die het meest recent verschenen is, moeten we bij Marshall zijn. Dit merk is gespecialiseerd in het bouwen van gitaar-en-basversterkers, maar ze maken daarnaast ook nog hele stijlvolle en stoere koptelefoons. Nu dus ook eentje met noise cancelling en die wordt zeer goed ontvangen.

Zoals we gewend zijn van Marshall is het geluid uitstekend en ze lijken daarnaast ook het noise cancelling gedeelte direct goed onder de knie te hebben. Daarnaast ziet hij er ook nog eens fantastisch uit. Stoer en stijlvol. Volgens de kenners is dit zelfs de beste koptelefoon die Marshall tot nu toe heeft uitgebracht. Grootste nadeel van de Monitor II A.N.C. is dat hij wat aan de prijzige kant is.

Marshall Monitor II ANC stuff we need
Marshall Monitor II A.N.C. (Afbeelding: Marshall)

7. Beats Solo Pro – Voor de Apple gebruikers

Ben je een groot fan van het merk Beats? Dan kom je als je op zoek bent naar een noise cancelling koptelefoon uit bij de Solo Pro. Hij is qua vormgeving misschien iets minder spannend dan je zou verwachten van Beats, maar de hoge kwaliteit maakt dat meer dan goed. De Solo Pro voelt solide aan en levert uitstekend geluid.

Zeker als je een fervent Apple gebruiker bent is dit een goede optie. Het opladen van de Beats Solo Pro doe je namelijk met dezelfde kabel (lightning) die je ook voor je iPhone gebruikt. Helaas is deze koptelefoon van Beats wel wat aan de prijzige kant.

Beats Solo Pro
De Beats Solo Pro. (Afbeelding: Beats)

8. Jabra Elite 85H – Verrassende outsider

Marshall is niet het enige merk in deze lijst die pas recent haar eerste noise cancelling koptelefoon op de markt heeft gebracht. Ook Jabra heeft deze techniek omarmd en hun eerste poging wordt direct goed ontvangen. Jabra weet met de Elite 85H voor een scherpe prijs een uitstekende koptelefoon af te leveren.

Ondanks dat niet alle audiocodecs ondersteund worden klinkt de het geluid uitstekend en ook de noise cancelling verdient een compliment. Misschien had de bass wat sterker gekund, maar het ontwerp en de indrukwekkende batterijduur maken dit meer dan goed. De Jabra Elite 85H gaat op een volle batterij namelijk 36 uur mee. Zeer indrukwekkend.

Jabra Elite 85H Noise Cancelling
De Jabra Elite 85H. (Afbeelding: Jabra)

9. Bowers and Wilkins PX Wireless – Looks en functionaliteit

Net als Jabra en Marshall is ook Bowers and Wilkins wat laat met hun eerste noise cancelling headphones. Gelukkig is de PX Wireless nu gewoon beschikbaar en kun je dus in alle rust genieten van het prachtige ontwerp. Visueel is deze koptelefoon namelijk één van de interessantere opties in deze lijst.

Helaas blijft hij qua geluid wat achter op de echte toppers. Gelukkig maken de wat lagere prijs en een aantal toffe features een hoop goed. Zo pauzeert de Bower and Wilkins PX Wireless automatisch wanneer je deze afzet. Handig als je op kantoor zit en zo nu en dan contact hebt met collega’s.

Bowers and Wilkins PX Wireless Noise Cancelling
De Bowers and Wilkins PX Wireless. (Afbeelding: Bowers and Wilkins)

10. Gerrard Street Prince – Zorgeloos genieten van noise cancelling

Kopen is een optie, maar je kunt ook voor een koptelefoon as a service gaan. Dit is wat het Nederlandse Gerrard Street te bieden heeft. Zij verkopen hun koptelefoon niet, maar verhuren ze. Voor een maandelijks bedrag kun jij zorgeloos genieten van de beste audio. Gaat er iets stuk? Dan stuur je het kapotte onderdeel terug (de koptelefoon is namelijk modulair) en krijg je vervolgens gratis een werkende vervanger.

Dat is niet alleen prettig voor jou, maar ook voor de wereld. Gerrard Street heeft namelijk een missie en dat is om wat te doen aan de wegwerpcultuur. Op dit moment wordt er ieder jaar 50 miljoen ton aan elektronica weggegooid. Vaak met slechts minimale beschadigingen en vol met bruikbare materialen. Gerrard Street bewijst met hun koptelefoons dat het ook anders kan. Zij hergebruiken en repareren beschadigde onderdelen zodat er niets verloren gaat.

Gerrard Street
De Prince van Gerrard Street. (Afbeelding: Gerrard Street)

Om die reden gaat Gerrard Street ook voor de hoogste kwaliteit. Een beter product gaat immers minder makkelijk stuk. Dat voel je niet alleen, maar hoor je ook. Ze hebben niet alleen het beste voor met de wereld, maar ook met je oren. Je kunt kiezen uit drie verschillende modellen. De Day, Boss en Prince. Laatstgenoemde is het topmodel die ook beschikt over noise cancelling.

  • Meer weten over de koptelefoons van Gerrard Street en de maandelijks kosten? Klik dan hier.

De noise cancelling toppers uit het verleden

Ondanks dat koptelefoons met iedere versie weer beter worden, is het zeker de moeite waard om ook oudere modellen te overwegen. Vooral de Sony WH-100XM2 en de Bose QuietComfort 35 II zijn, ondanks dat ze een paar jaartjes oud zijn, absoluut de moeite waard om in huis te halen. Zeker als je wat minder geld wil uitgeven, maar wel op zoek bent naar een hoogwaardige noise cancelling koptelefoon.

Liever toch geen koptelefoon, maar noise cancelling oordopjes kopen? Check dan hier onze review van de Apple AirPods Pro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 beste noise cancelling koptelefoons van 2020
Sluiten