Alrik de Jong
Alrik de Jong Banen & Salaris 12 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Het salaris als machinist bij NS International plus een dikke toeslag

Op zoek naar een prachtige baan waarbij je bijzonder veel van de wereld ziet? Welnu, bij NS International is een vacature voor Eurostar-machinist. Het salaris, de toeslag en overige arbeidsvoorwaarden op een rij.

Natuurlijk verdien je als piloot veel meer, maar daarmee stoot je ook veel meer CO2 uit. Als machinist breng je mensen op duurzame wijze naar hun zakelijke bestemming of vakantieplek. Geeft toch een beter gevoel.

Vacature: machinist Eurostar bij NS International

“Honderden mensen per dag vervoeren op het spoornet van Europa. Als volledig bevoegd machinist met ervaring sta jij klaar om deze internationale ervaring aan te gaan. Daarom wil je als machinist bij NS International werken”, begint de aantrekkelijke vacaturetekst. Los van salaris inderdaad al een aantrekkelijk plaatje. De hele dag real-life Rail Away, door de mooiste landschappen en langs unieke steden en dorpjes.

Voor deze functie moet je al ervaring hebben als machinist. Dat word je bij NS gedurende een opleiding van één jaar, waarbij je direct geld verdient en aan de slag gaat. Maar je komt hier natuurlijk voor de Eurostar-vacature, want je wil Europa door.

Het salaris en de Eurostar-opleiding

Voor de functie van machinist Eurostar bij NS International volg je een extra interne opleiding, gezien je hogesnelheidstreinen gaat besturen. De duur hiervan hangt af van je ervaring. Meer functie-eisen vind je in de vacature.

Voor alle duidelijkheid: tijdens je opleiding krijg je direct een volwaardig salaris. Het startsalaris ligt, afhankelijk van ervaring en leeftijd, tussen de 2.790 euro en 3.297 euro op basis van 36 uren per week. Uiteindelijk groei je door tot een salaris van 3.790 euro bruto per maand. Daar komt nog 8% vakantiegeld en 3% eindejaarsuitkering overheen overheen.

Maandelijkse toeslag

En extra bijzonder: je krijgt bovenop je salaris een maandelijkse toeslag van 424,92 euro. Los daarvan heb je als machinist Eurostar bij NS International recht op een onregelmatigheidstoeslag en worden je overnachtingen en maaltijden in het buitenland volledig betaald.

Ook heb je een toenemend aantal vakantiedagen, kun je vrij reizen en zijn er nog meer goede arbeidsvoorwaarden. Je vindt de vacature ook op Linkedin.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.