Pim Jansen
Pim Jansen UFC 24 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze ‘UFC ring girl’ verdient hetzelfde als een negenvoudig kampioen

Dat er in de UFC een hoop geld valt te verdienen, is inmiddels wel bekend. Vooral de topvechters worden ruim gecompenseerd voor hun verdiensten in de octagon. Toch leggen veel vechters het af tegen ring girl Arianny Celeste. De bekendste ring girl van de UFC heeft zelfs een even groot vermogen als negenvoudig UFC-kampioen Amanda Nunes.

De UFC heeft een behoorlijk aantal ring girls onder contract staan. Net als bij de vechters is er echter wel een rangorde. Bovenaan de pikorde vinden we in Arianny Celeste. Dit 37-jarige model staat al sinds 2006 onder contract bij de UFC en werd zes keer uitgeroepen tot Ringcard Girl of the Year. Als er een groot gevecht is, wordt deze dame als eerst gebeld om de bordjes omhoog te houden.

De rijkste UFC ring girl

UFC-baas Dana White betaalt haar ruim voor deze diensten, maar voor Arianny Celeste was bordjes omhoog houden financieel gezien vooral een opstap naar meer. Een groot deel van haar inkomsten komt uit modellenwerk. Zo poseerde ze in de laatste jaren onder anderen voor Playboy, Sports Illustrated en FHM. Daarnaast doe ze ook allerlei presentatieklussen.

Inmiddels wordt geschat dat Arianny Celeste goed is voor een vermogen tussen de 3 en 4 miljoen dollar. De laatste jaren is dat met name gegroeid dankzij haar account op OnlyFans. Net als veel van haar UFC-collega’s en andere modellen is deze ring girl te vinden op het betaalde social media platform. Hier deelt ze regelmatig schaars exclusieve foto’s en video’s voor haar fans, en dat levert een leuk zakcentje op.

Arianny Celeste verdient meer dan een negenvoudig UFC-kampioen

Dat Arianny Celeste zoveel rijkdom heeft weten te vergaren, is gezien haar werkzaamheden geen verrassing. Wat wel opvalt is dat ze nagenoeg hetzelfde vermogen heeft als dat van negenvoudig UFC-kampioen Amanda Nunes. De Braziliaanse domineerde de afgelopen jaren de MMA van de vrouwen en staat bovenaan allerlei UFC-recordlijstjes.

De twee hebben, naast hun enorme vermogen van tussen de 3 en 4 miljoen euro, nog iets gemeen. Het zijn beide strijders. Amanda Nunes gebruikt daarbij haar vuisten binnen de octagon. Arianny Celeste doet het met woorden aan de rand van de ring. Ze is het boegbeeld van de ring girls binnen de UFC. Ze neemt haar werk zeer serieus en laat van zich horen als anderen dat niet doen. Zo haalde ze onlangs nog hard uit naar Khabib Nurmagomedov.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.