Pim Jansen
Pim Jansen UFC 6 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

UFC Girls slaan ‘vrouwonvriendelijke’ Khabib digitaal terug

Arianny Celeste heeft gereageerd op de respectloze opmerking van UFC-lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov over UFC Octagon Girls. En ze is niet de eerste die dat doet.

Khabib, die open zou staan voor een comeback in de UFC, noemt de dames in de UFC “nutteloos” en “een afleiding”.

UFC Octagon Girls vs. Khabib

“Ik wil niemand persoonlijk aanvallen, maar het zijn de meest nutteloze mensen in de martial arts. Ze leiden af. Ik kom naar de ring om te vechten en bij mijn vader te zitten”, zei Khabib onlangs over de UFC Octagon Girls tijdens een persconferentie in Moskou. “Het voelt ook ongemakkelijk voor mijn vader. Je kunt op een scherm laten zien dat er een nieuwe ronde is. Als een vrouw het bord omhoog houdt, kijkt niemand naar het bord.”

De eerste die op deze uitspraak reageerde was Conor McGregor, middels een hilarische tweet. Deze werd gedeeld door UFC Octagon Girl Brittney Palmer. “Hahahah sorry not sorry!”, schreef ze erbij.

UFC Octagon Girls zijn de dames in bikini die je ziet rond UFC-gevechten. Het is een lange traditie dat ze bijvoorbeeld de rondeborden omhoog houden. Onder hen zijn niet alleen modellen, maar ook getrainde atleten en vechters. Het is dus geen verrassing dat de uitspraken van Khabib bij sommige dames in het verkeerde keelgat zijn geschoten.

Arianny Celeste

Waar Brittany Palmer op Twitter reageerde, deed UFC Octagon Girl Arianny Celeste dat op Instagram in vijf woorden en met veel sarcasme. “Sorry we make u uncomfortable”, schreef ze. Oftewel: sorry dat we je ongemakkelijk laten voelen. Daarna voegde ze, met meer woorden, de onderstaande post toe.

Aan de andere kant zijn er ook mensen die het voor Khabib opnemen, als reactie op de vele haatcomments die volgden. “Ik denk niet eens dat het een religieus iets is, het is gewoon een feit. UFC Octagon Girls vormen een historisch aspect van de sport, maar het voelt ook echt patriarchaal. Misschien zijn ze net als pitspoezen in de racesport niet meer van deze tijd”, reageert een Twitteraar treffend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.