Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 10 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Droom-occasion: pijlsnelle tweedehands BMW M5 uit 2005

De occasion van vandaag is er eentje voor snelheidsduivels. Check deze dikke tweedehands BMW M5, die je voor een fractie van de nieuwprijs uit 2005 op de kop tikt. Let wel: het is nog steeds geen koopje.

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar een dikke oldtimer. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Tweedehands BMW M5 uit 2005

Deze tweedehands BMW M5 heeft, om maar direct met de deur in huis te vallen, meer dan 500 pk en een dikke V10. Het sportieve M-design, gehuld in een strakke zwarte lak, is tijdloos. De sportieve velgen, M-Sport achterspoiler, licht geblindeerde ramen, klassieke niergrille en vier vuistdikke uitlaten maken het plaatje compleet.

Tweedehands BMW M5 2005 occasion
(Afbeelding: Next Classics)

Binnen gaat het feestje verder, te weten dat het interieur van deze occasion is voorzien van veel sportieve extra’s. Zo beschikt de M5 over gave witte lederen sportstoelen, een lederen M-Sport stuurwiel met SMG-flippers, een soepele automaat, Alcantara-hemelbekleding, bekerhouders en een professioneel HiFi-systeem.

Het hart van de auto

Onder de motorkap van deze krachtpatser ligt een enorme V10, die maar liefst 517 pk produceert. Hierdoor is de tweedehands BMW M5 een waar racemonster. Hij snelt in 4,7 seconden naar de 100 kilometer per uur en kan een topsnelheid bereiken van 250 kilometer per uur.

Tweedehands BMW M5 2005 occasion
Tweedehands BMW M5 2005 occasion
Tweedehands BMW M5 2005 occasion
Tweedehands BMW M5 2005 occasion
Tweedehands BMW M5 2005 occasion
Tweedehands BMW M5 2005 occasion

Waardevaste occasion voor een redelijke prijs

De tweedehands BMW M5 staat te koop voor 33.950 euro, aan jou om te onderhandelen. Geen koopje, maar een auto in deze staat en met deze specificaties daalt dan ook niet snel meer in waarde. En vergeet niet dat de nieuwprijs in 2005 dik boven een ton was. Interesse? De occasion staat bij Next Classics, meer informatie vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.