Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 24 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

‘Oorlogsfilm’ met Jessica Alba is Netflix-hit en ultiem simpel vermaak

Trigger Warning is de nieuwe wereldhit van Netflix. Jessica Alba, die je niet snel verwacht in een oorlogsfilm of film met ook maar enigszins een militair karakter, speelt de hoofdrol.

We willen de sfeer niet bederven, maar de recensies lopen niet over van lovende woorden. Daarbij moet gezegd worden dat een actiethriller als Trigger Warning gewoon lekker makkelijk vermaak is, waarbij recensies er eigenlijk helemaal niet toe doen.

Trigger Warning met Jessica Alba op Netflix

Jessica Alba speelt in de semi-oorlogsfilm een getraumatiseerde commando van de Special Forces in actieve dienst. Na de mysterieuze dood van haar vader keert ze terug naar haar thuisstad, op zoek naar antwoorden en gerechtigheid. Kort samen te vatten als een actiethriller vol clichés en explosies.

Naast Jessica Alba bestaat de cast van Trigger Warning uit onder anderen Anthony Michael Hall (Agents of S.H.I.E.L.D.), Mark Webber (Scott Pilgrim vs. the World), Jake Weary (Pretty Little Liars) en Tone Bell (Drink Masters). Niet de bekendste namen, maar dat is nou juist wel eens verfrissend op Netflix.

De oorlogsfilm/actiethriller op Rotten Tomatoes

Geen film wordt op dit moment wereldwijd meer gestreamd dan Trigger Warning, volgens filmdatawebsite Flixpatrol. Maar hoe valt de Netflix-hit bij critici en het publiek?

(Afbeelding: Netflix)

Laten we beginnen bij de doorgaans zure filmcritici. Onder hen scoort Trigger Warning met een score van 25% bedroevend laag. Vaak is het publiek milder, maar nu niet. Onder doodgewone kijkers scoort de Netflix-film een tenenkrommende 16%. Maar laat je daar niet te veel door beïnvloeden. “Jessica Alba en regisseur Mouly Surya maken met de nieuwste Netflix-film een actiefilm in de stijl van de jaren 80, compleet met explosies, samenzweringen en wendingen”, aldus één van de recensenten die een onvoldoende geeft. Maar dit kun je ook als een lekkere vorm van escapisme beschouwen: simpel vermaak zonder nadenken.

Gratis oorlogsfilm

Op zoek naar een échte oorlogsfilm, die wel positief gerecenseerd wordt? Dan kun je via NPO Start gratis en voor niets je hart ophalen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.