Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 23 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

5 topfilms die je vanaf nu op Star van Disney+ kijkt

Vanaf vandaag, dinsdag 23 februari 2021, heeft Disney+ de hub Star toegevoegd aan de streamingdienst. Daarop kijk je films voor volwassenen, en moet je 18+ zijn.

Met Star heeft Disney+ er een bulk content bij van onder meer Disney Television Studios (20th Television en ABC Signature), FX Productions en 20th Century Studios. Grote spelers met stuk voor stuk een archief vol topfilms en -series. Daartegenover staat dat jouw abonnement iets omhoog gaat.

Topfilms op Star van Disney+

Waar Disney+ in première ging met The Mandalorian als knaller, pakt Star uit met een vijftig tv-series, meer dan 250 films en vier exclusieve series. Vijf topfilms, plus eventuele opvolgers, die je nu kunt kijken. De volledige lijst check je hier.

1. The Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest, een ode aan vergane glorie, werd negen keer genomineerd voor een Oscar en won er vier. Gustave H, conciërge van een bekend hotel, kijkt terug op zijn avonturen met Zero Moustafa, de lobby-jongen die zijn beste vriend wordt. Ze raken betrokken bij de diefstal van een belangrijk schilderij en de strijd om een familiefortuin. De soundtrack van Alexandre Desplat is geniaal en maakt de film.

The Grand Budapest Hotel is nu te zien op Star van Disney+.

2. Deadpool (I en II)

Het recept van Deadpool ken je als het goed is wel. Een Marvel-superheld met zelfspot, die niet alleen zichzelf, maar het hele genre op de hak neemt. Tegelijkertijd bevatten de films genoeg actie en spanning. Ryan Reynolds is geniaal in zijn rol als Wade Wilson/Deadpool.

Beide films zijn nu te zien op Star van Disney+.

3. Avatar

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is James Cameron begonnen met de opvolgers van Avatar (2009), een van de meest succesvolle films ooit. De eerste setfoto’s zijn onlangs gedeeld, maar tot de de eerste van een reeks sequels moet je tot 16 december 2022 wachten. Tot dan heb je de tijd om het eerste deel te kijken van het meesterwerk van James Cameron, geroemd om zijn vooruitstrevende filmtechnieken.

Avatar is nu te zien op Star van Disney+.

4. Kingsman (Ien II)

Weinig films komen zo dicht bij het James Bond-gevoel als Kingsman: The Secret Service en diens opvolger The Golden Service. Kingsman is een genootschap van geheim agenten dat wereldwijd opereert. De rebelse Gary ‘Eggsy’ Unwin (Taron Egerton) wordt gerekruteerd en groeit uit tot de protagonist. Gadgets, drank, drugs, vrouwen en heel veel actie. Bonus: Samuel L. Jackson als bad guy in het eerste deel.

De eerste twee Kingsman-films zijn vanaf nu te zien op Star van Disney+.

5. Alien

Dankzij Disney+ staan er veel goede sciencefiction-films op Star, waaronder natuurlijk Star Wars. Maar we durven er vergif op in te nemen dat een hele generatie de klassieker Alien (1979) nog nooit heeft gezien. Hopelijk lezen ze/jullie mee. De toonaangevende sciencefiction-klassieker, met Sigourney Weaver in de hoofdrol als Ripley, moet je hebben gezien om mee te kunnen praten over het genre.

Alien is later uitgegroeid tot een franchise, met verschillende opvolgers en spin-offs. De topfilms zijn nu te zien op Star van Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.